Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Με πάνω από 200.000 νέα κρούσματα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν βλέπει πρόοδο

Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Με πάνω από 200.000 νέα κρούσματα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν βλέπει πρόοδο
Εξάπλωση του κορονοϊού στη Βόρεια Κορέα AP

Επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού "βλέπει" ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, την ώρα που ανακοινώθηκαν σχεδόν 220.000 άνθρωποι με συμπτώματα "πυρετού".

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σχεδόν 220.000 περισσότερους ανθρώπους με συμπτώματα “πυρετού”, παρά το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ισχυρίζεται ότι έχει προχωρήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό του.

Το ξέσπασμα έχει προκαλέσει ανησυχίες για σοβαρές τραγωδίες στη φτωχή, απομονωμένη χώρα με ένα από τα χειρότερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και υψηλή ανοχή για τον πόνο των πολιτών.

Οι ειδικοί λένε ότι η Βόρεια Κορέα σχεδόν σίγουρα αποκρύπτει την πραγματική κλίμακα της εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενα μικρού αριθμού θανάτων, για να αμβλύνει το πολιτικό πλήγμα στον Κιμ, καθώς διανύει τη δυσκολότερη στιγμή της δεκαετίας της διακυβέρνησής του.

Περίπου 219.030 Βορειοκορεάτες με πυρετό εντοπίστηκαν το 24ωρο έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη ημερήσια αύξηση κατά περίπου 200.000, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο απέδωσε τις πληροφορίες στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης κατά των ιών.

Η Βόρεια Κορέα είπε ότι περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρρωστήσει και 66 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε που ένας άγνωστος πυρετός άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα στα τέλη Απριλίου, αν και η χώρα κατάφερε να αναγνωρίσει μόνο μερικές από αυτές τις περιπτώσεις ως κρούσματα κορονοϊού, λόγω έλλειψης σε διαγνωστικά τεστ.

Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό για δυόμισι χρόνια ότι είχε εμποδίσει αποτελεσματικά την είσοδο του ιού στην επικράτειά του, η Βόρεια Κορέα παραδέχτηκε τις μολύνσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον την περασμένη εβδομάδα.

Εν μέσω σημαντικών ελλείψεων σε παροχές της δημόσιας υγείας, η Βόρεα Κορέα έχει αναθέσει σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Ο Κιμ επέβαλε επίσης αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ πόλεων και κωμοπόλεων και κινητοποίησε χιλιάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στη μεταφορά φαρμάκων στα φαρμακεία στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, η οποία υπήρξε το επίκεντρο της επιδημίας.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φάνηκε επίσης να υπαινίσσεται τη χαλάρωση της πανδημίας για να αμβλύνει τα οικονομικά του δεινά, δίνοντας οδηγίες στους αξιωματούχους να τροποποιήσουν ενεργά τα προληπτικά μέτρα της χώρας με βάση την μεταβαλλόμενη κατάσταση του ιού και να καταλήξουν σε διάφορα σχέδια για την αναζωογόνηση του Εθνική οικονομία.

Η αισιόδοξη περιγραφή της Βόρειας Κορέας για την απάντησή της στην πανδημία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξωτερικές ανησυχίες για τρομερές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που μπορεί να φτάσουν ακόμη και δεκάδες χιλιάδες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα