Κρίσιμες εκλογές στο Ισραήλ: Μάχη στήθος με στήθος. Νικητής δηλώνει ο Νετανιάχου

default image

Για μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές κάνει λόγο ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αμφισβητεί τη νίκη του ο ηγέτης του κόμματος της κεντροαριστερής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση ο Ισαάκ Χερζόγκ

Ο Νετανιάχου κάλεσε τα κόμματα της δεξιάς να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το κόμμα του έχει κερδίσει τις εκλογές.Ο κύριος αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισαάκ Χερζόγκ, δηλώνει ότι “όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά” για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών

Τη σιγουριά του ότι το κόμμα του έχει κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα εξέφρασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και προσκάλεσε τα δεξιά κόμματα να συμμετάσχουν για τη δημιουργία, «χωρίς καθυστέρηση», μίας κυβέρνησης συνασπισμού

«Η πραγματικότητα δεν κάνει διαλείμματα», δήλωσε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, μετά από τη δημοσιοποίηση δύο δημοσκοπήσεων εξόδου που δίνουν στο κόμμα του, το Λικούντ, μικρό προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού αντιπάλου του.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κόμματος Σιωνιστική Ένωση, Ισαάκ Χερζόγκ, δήλωσε νωρίτερα πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και ότι όλα τα ενδεχόμενα «παραμένουν ανοιχτά».

«Το αποτέλεσμα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στην εξουσία», είπε ο Χερζόγκ στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Τελ Αβίβ, μετά τις δημοσκοπήσεις εξόδου που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα και στις οποίες αφήνεται να διαφανεί ένα αμφίρροπο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα – όλα είναι ανοιχτά», είπε προσθέτοντας ότι σκοπεύει να «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σχηματίσει μία κυβέρνηση με κοινωνικό πυρήνα για το Ισραήλ». Είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει με ορισμένους αρχηγούς άλλων κομμάτων με σκοπό τη σύνθεση μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Λικούντ, πέτυχε «μεγάλη νίκη» στις βουλευτικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα