Κυκλοφόρησε: Ο Πούτιν γδύνεται, χαϊδεύει άγρια ζώα και εύχεται “καλή χρονιά” στο νέο του ημερολόγιο

Κυκλοφόρησε: Ο Πούτιν γδύνεται, χαϊδεύει άγρια ζώα και εύχεται “καλή χρονιά” στο νέο του ημερολόγιο
Ανάρπαστο το ημερολόγιο του Πούτιν για το 2019 AP

Ο Ρώσος πρόεδρος κυκλοφόρησε φέτος πιο νωρίς από ποτέ το ετήσιο ημερολόγιο με φωτογραφίες από την "καθημερινότητά" του προκαλώντας από ενθουσιασμό στους φαν του, μέχρι ειρωνικά σχόλια στους επικριτές του.

Τα τελευταία χρόνια είναι μία ακόμη μεγάλη παράδοση στη Ρωσία: Το ετήσιο ημερολόγιο με φωτογραφίες που αποδεικνύουν πόσο ισχυρός, ρωμαλαίος, ατρόμητος και φιλικός προς το λαό είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όλα αυτά τα χρόνια τον έχουμε δει χαμογελαστό κοντά στο λαό, γυμνόστηθο, να ιππεύει άλογα, να οδηγεί ράλι, να κολυμπάει στα παγωμένα νερά χειμωνιάτικα, κ.λπ.

Το ημερολόγιο του 2019 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση: Τον Οκτώβριο ο Πούτιν χαϊδεύει μια λεοπάρδαλη. Τον Αύγουστο κάνει σκοποβολή φορώντας κοστούμι και γραβάτα. Τον Ιούλιο μας παρουσιάζει γυμνόστηθος και περήφανος την ψαριά του στην ακροθαλασσιά. Το Φεβρουάριο βουτάει μέσα στα παγωμένα νερά να πιάσει το σταυρό – και πάλι γυμνόστηθος – υπό το βλέμμα ιερέων και… θρησκευτικών εικόνων. Τον βλέπουμε επίσης να ιππεύει ένα άλογο, να σηκώνει βάρη με το φανελάκι στο σπίτι, ακόμη και να τον γλύφει στο πρόσωπο ένα τρισχαριτωμένο κουτάβι.

Αν κάτι άλλαξε φέτος, είναι το ημερολόγιο του 2019 κυκλοφόρησε πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά. Οι “κακές γλώσσες” λένε ότι αυτό ήταν απόφαση του ίδιου του Ρώσου προέδρου καθώς η δημοτικότητά του καταγράφει υποχώρηση που δεν μπορεί να κρυφτεί εξαιτίας της αντιλαϊκής μεταρρύθμισης στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά. Και παρά το γεγονός ότι τα νέα ημερολόγια “μοσχοπουλάνε”, οι αριθμοί κάνουν φέτος λόγο για μειωμένες πωλήσεις.

Οι ίδιες “κακές γλώσσες” υποστηρίζουν επίσης ότι τα ημερολόγια του Πούτιν αποτελούν μέρος της λατρευτικής διαδικασίας που προωθεί το Κρεμλίνο, με στόχο την εξύμνηση του ηγετικών ικανοτήτων του Πούτιν. Βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, μεγιστάνες και επιχειρηματίες, έχουν απαραιτήτως ένα τέτοιο ημερολόγιο κρεμασμένο στους τοίχους των σπιτιών τους. Όπως επίσης και οι επικριτές και πολέμιοι του Ρώσου προέδρου, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα