Κύμα οργής στο Οχάιο: Αρνήθηκαν σε 10χρονη, θύμα βιασμού να υποβληθεί σε άμβλωση

Κύμα οργής στο Οχάιο: Αρνήθηκαν σε 10χρονη, θύμα βιασμού να υποβληθεί σε άμβλωση
Διαδηλωτές υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση 2022 Charlie Riedel/AP Photo

Ένα 10χρονο κορίτσι αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην Ιντιάνα των ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε άμβλωση, καθώς το Οχάιο εφαρμόζει ήδη μέτρα που τις περιορίζει.

Η εφαρμογή αυστηρών περιορισμών και απαγορεύσεων στις αμβλώσεις μετά την αναχρονιστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ με την ανατροπή του Roe Vs Wade, που ισχύει σε ορισμένες πολιτείες, αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το Οχάιο ήταν μία από τις πολιτείες στις οποίες απαγορεύτηκε άμεσα κάθε έκτρωση μετά από έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης, ένα χρονικό σημείο που πολλές γυναίκες ακόμη δεν γνωρίζουν ότι διανύουν τις πρώτες εβδομάδες μίας εγκυμοσύνης.

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Πώς, πού και πότε θα είναι πια νόμιμες;

Με τις περιπτώσεις βιασμού ή κακοποίησης να μην αποτελούν εξαιρέσεις σε ορισμένες πολιτείες, η υπόθεση μίας 10χρονης, θύμα βιασμού στην οποία αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έκτρωση, καθώς ήταν έξι εβδομάδων και τριών ημερών έγκυος, έχει ξεσηκώσει κύμα οργής στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Το κορίτσι έπρεπε να ταξιδέψει στη γειτονική Ιντιάνα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε άμβλωση, ένα από τα πολλά κορίτσια και γυναίκες που αναγκάζονται να διασχίσουν τη χώρα ώστε να λάβουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

“Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε λίγες μόνο εβδομάδες δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε αυτή τη φροντίδα”, είπε στο Star η Δρ Κέιτλιν Μπέρναρντ, μαιευτήρας-γυναικολόγος με έδρα την Ινδιανάπολη που θεράπευσε τη 10χρονη, καθώς όπως αναφέρει ο Independent, στα τέλη Ιουλίου, το νομοθετικό σώμα της Ιντιάνα θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση όπου θα εξετάσει περαιτέρω κανόνες για τις αμβλώσεις.

Η ιστορία της 10χρονης έχει προκαλέσει οργή σε ολόκληρη τη χώρα, με τους υποστηρικτές των αμβλώσεων να υποστηρίζουν ότι η GOP δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι επικεντρώνεται στην προστασία της ζωής όταν αναγκάζει τα θύματα της παιδικής κακοποίησης να πραγματοποιήσουν την εγκυμοσύνη τους.

Η περίπτωση της 10χρονης από το Οχάιο έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την εξοργιστική δικαστική απόφαση που απαγόρευσε σε μία 10χρονη στη Βραζιλία που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό να προχωρήσει σε άμβλωση.

Η δεκάχρονη κατέφυγε στο δικαστήριο προκειμένου να μπορέσει να κάνει άμβλωση. Ωστόσο, δικαστής και εισαγγελέας επανειλημμένως και πιεστικά της ζήτησαν να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, κάνοντας λόγο για «ανθρωποκτονία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα