Κύπρος: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λεμεσό – Προληπτική εκκένωση κατοικιών

Κύπρος: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λεμεσό – Προληπτική εκκένωση κατοικιών
Φωτιά στην Κύπρο 2021 Petros Karadjias / Associated Press

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού.

Με πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Επαρχίας Λεμεσού και δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα επιχειρεί η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί σε περιοχή της κοινότητας Πέρα Πέδι, όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής.

Ο κ. Κεττής προσθέτει ότι τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία και προστατεύουν μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, ενώ ο κοινοτάρχης Πέρα Πεδίου, Λένος Μαρκαντώνης, δήλωσε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive, οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση κατοικιών τόσο στην περιοχή στο Πέρα Πεδί όσο και στον Μονιάτη.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από εργασίες – και ειδικότερα από σμυρίλιο και οξυγονοκόλληση -που γίνονταν σε εξοχική κατοικία, δίπλα από ανέγγιχτες φυσικές περιοχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα