Κύπρος: “Παρεξήγηση” με τα βραχιολάκια για ανεμβολίαστους – Διαψεύδει η κυβέρνηση

Κύπρος: “Παρεξήγηση” με τα βραχιολάκια για ανεμβολίαστους – Διαψεύδει η κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης POOL PHOTO/ European Union / EUROKINISSI

Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε σε ερώτηση για το αν θα φορούν ειδικά βραχιολάκια οι ανεμβολίαστοι. Διάψευση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Πώς δημιουργήθηκε το θέμα.

Μια “παρεξήγηση” με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ότι ίσως υπάρξουν σκέψεις να χρησιμοποιηθούν… ειδικά βραχιολάκια για τους ανεμβολίαστους, δημιουργήθηκε στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, με το θέμα να παίρνει διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα (28/06), στο πλαίσιο δηλώσεων του στο προεδρικό, μετά τη σύσκεψη που είχε με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορονοϊό, ο Νίκος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει το παραπάνω ενδεχόμενο και ο ίδιος φαίνεται να απαντάει, “Θα το σκεφτούμε”.

Διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Την επόμενη μέρα το πρωί, σύμφωνα με το Philenews.com, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος διευκρίνισε πως δεν εξετάζει πιθανή χρήση “βραχιολιού” για τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούσιος, επεσήμανε πως η αρμόδια διυπουργική επιτροπή για τον κορονοϊό, θα συνέλθει για να εξετάσει τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής, την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και μέτρα για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Οι εισηγήσεις της διυπουργικής επιτροπής θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει στις 2 Ιουλίου στις 7μμ, για λήψη αποφάσεων.

Πώς έγινε η παρεξήγηση με τα βραχιολάκια

Όπως αναφέρει το Politis.com.cy, επικαλούμενο το ΚΥΠΕ, επρόκειτο για μια “παρεξήγηση” λόγω εκνευρισμού, με τον Κύπριο πρόεδρο να απαντάει βιαστικά.

Συγκεκριμένα, σε επίμονη ερώτηση τού δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου για το εάν υπάρχει σκέψη να φέρουν ειδικό βραχιολάκι οι μη εμβολιασμένοι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης -εμφανώς εκνευρισμένος- είπε: “Θα το σκεφτούμε”.

Μάλιστα, λίγο μετά μπερδεύτηκε νομίζοντας πως ο δημοσιογράφος εννοούσε να τοποθετηθεί στον ίδιο βραχιολάκι.

Δείτε το βίντεο του Famagusta.news:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα