Κύπρος: Προφυλακίστηκε ο αεροπειρατής

default image

Οκτάημερη κράτηση στον Seifel-Din Moustafa-Eman. Θα ζητηθεί συνδρομή Interpol. Τι είπε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του

Υπό 8μερη κράτηση έθεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον ύποπτο Seifel-Din Moustafa-Eman, 59 χρόνων. Στο παρόν στάδιο έχουν ληφθεί 20 και πλέον καταθέσεις  ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 40. Θα ζητηθεί συνδρομή και από τις αιγυπτιακές αρχές για περαιτέρω εξετάσεις.

Εξάλλου αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της Interpol προκειμένου να διαφανούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ύποπτος πέρασε όλους του ελέγχους έχοντας όλα τα ανευρεθέντα αντικείμενα στην κατοχή του. O ύποπτος, παραδέχθηκε μετά από θεληματική κατάθεση όλες τις πράξεις του. Εξάλλου στην κατάθεση του προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν.  Εντωμεταξύ εντύπωση έκανε η έξοδος του υπόπτου απο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Ο αεροπειρατής σχημάτιζε με το χέρι του το σήμα της νίκης.

Την δική του εκδοχή εξάλλου έδωσε στην θεληματική του κατάθεση, για τους λόγους που τον οδήγησαν στην χθεσινή αεροπειρατεία. Ανέφερε ότι ήθελε απλά να δει την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν κάποιος κάνει 24 χρόνια να δει την οικογένειά του δεν ξέρει τι να κάνει».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν:

– Πειρατεία

– Παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών

– Απαγωγή προσώπων με σκοπό τον κρυφό κι άδικο περιορισμό

– Απειλή βιαιοπραγίας

– Απειλή και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης εκρηκτικές ύλες

– Αδικήματα κατά παράβαση του πολιτικής αεροπορίας νόμου

– Αδικήματα κατά παράβαση του Περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου

Αναφορικά με την αναφορά για εκρηκτικές ύλες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι γίνεται για σκοπούς της διερεύνησης που κάνει η Αστυνομία στα πλαίσια των ερευνών όπου και λαμβάνει μαρτυρίες και καταθέσεις.

πηγή: sigmalive

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα