Κύπρος: Συνεχίζονται οι επαφές με ΕΝΙ – Ομόφωνη καταδίκη τουρκικών προκλήσεων

Κύπρος: Συνεχίζονται οι επαφές με ΕΝΙ – Ομόφωνη καταδίκη τουρκικών προκλήσεων
ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ενέργειας μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στην ΑΟΖ και την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX στην περιοχή

Πέραν των δύο ωρών διήρκεσε το Συμβούλιο Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά το οποίο τέθηκαν στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης αμέσως μετά προέβη σε κοινή δήλωση που, όπως είπε, εκφράζει όλα τα κόμματα, σχέση με τις εξελίξεις γύρω από την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως σημείωσε το συμβούλιο αρχηγών καταδικάζει ομόφωνα τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών της σχεδιασμών.

“Τα κόμματα διατηρούν τις απόψεις τους σε σχέση με τον τρόπο και τα μέτρα με τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με τα κόμματα να διατηρούν τις θέσεις τους για τους περαιτέρω χειρισμούς”, υπογράμμισε.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με την ΕΝΙ. Οι διπλωματικές επαφές συνεχίζονται». «Τίποτα δεν έχει τελειώσει», συμπλήρωσε ο Υπουργός Ενέργειας.

Πηγή: sigmalive

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα