Κύπρος: Τέσσερις συλλήψεις για την απαγωγή της 4χρονης

Κύπρος: Τέσσερις συλλήψεις για την απαγωγή της 4χρονης

Εξονυχιστικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό της 4χρονης, που απήχθη από νηπιαγωγείο. Βρέθηκε μαύρο τζιπ που ταιριάζει στις περιγραφές και εξετάζεται από τις Αρχές

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από την κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Μαρί-Ελένης Γκρίμσρουντ. Πρόκειται για τρεις Κύπριους, ηλικίας 47, 44 και 39 ετών, καθώς και έναν 33χρονο Σύρο, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.

Έπειτα από έρευνα στην οικία του αλλοδαπού, βρέθηκε αυτοκίνητο Range Rover, χρώματος μαύρου, όπως ακριβώς και το όχημα με το οποίο -βάσει πληροφοριών- είχε απαχθεί η ανήλικη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι πρόκειται για σημαντική εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι οι συλληφθέντες ανακρίθηκαν προκαταρκτικά, χωρίς να αναφέρουν οτιδήποτε για εμπλοκή τους στην απαγωγή και θα ανακριθούν και πάλι σήμερα.

Κύπρος: Τέσσερις συλλήψεις για την απαγωγή της 4χρονης

Ανέφερε ότι το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί για επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με την υπόθεση. Τόνισε ότι όλες οι πληροφορίες αξιολογούνται με πολλή προσοχή και τίποτε δεν αποκλείεται. Κύριος σκοπός, επανέλαβε, είναι ο εντοπισμός της ανήλικης.

Η απαγωγή του παιδιού, που έχει συγκλονίσει την κυπριακή κοινή γνώμη, φαίνεται να είχε οργανωθεί από τον Νορβηγό πατέρα του, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, 49 ετών, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς και διεθνής αναζήτηση red notice.

Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής, οι Αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, σε αναζήτηση του κοριτσιού και των απαγωγέων του.

Τις έρευνες συνδράμουν η Εθνική Φρουρά, τα Ηνωμένα Έθνη και οι βρετανικές βάσεις, ενώ διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα οχήματα στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές.

(Φωτογραφία: AP Images/Petros Karadjias)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θρίλερ στην Κύπρο: Κινηματογραφική απαγωγή 4χρονης έξω από νηπιαγωγείο

Κύπρος: Ο Νορβηγός πατέρας της 4χρονης, ύποπτος για την απαγωγή της

SHARE:

24Media Network