Κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας από την Κομισιόν

Κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας από την Κομισιόν
Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες AP

Με ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή επιτροπή γνωστοποίησε ότι περνά στη διαδικασία των κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας. Ποιοι οι λόγοι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποιεί τη διαδικασία κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2018 εξαιτίας των νόμων που υιοθέτησε η Βουδαπέστη, βάσει των οποίων ποινικοποιείται η υποστήριξη προς τους μετανάστες.

Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτίθεται να φέρει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στην ουσία οι Βρυξέλλες κατηγορούν την Βουδαπέστη για παραβίαση των ελευθεριών των μεταναστών όπως επίσης και για θέσπιση παράνομων περιορισμών όσον αφορά τα δικαιώματα του ασύλου.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί την επόμενη πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την διαδικασία κατά της Ουγγαρίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία επισημαίνεται ότι «στις 19 Ιουλίου του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε επίσημα την Ουγγαρία σε ό,τι αφορά την νέα νομοθεσία.

Αφού ανέλυσε την απάντηση που πήρε από τις ουγγρικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των προβλημάτων που έχουν επισημανθεί δεν έχουν ακόμη επιλυθεί». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι μεταξύ των παραβάσεων, τις οποίες η Βουδαπέστη δεν ήρε, είναι «ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών» των μεταναστών, καθώς και «ο παράνομος περιορισμός του δικαιώματος ασύλου».

«Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει 2 μήνες για να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αντίθετη περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα