Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία: Ο Κόντε απέπεμψε υφυπουργό

Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία: Ο Κόντε απέπεμψε υφυπουργό
O Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε AP

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στην Ιταλία έχουν πια σχεδόν εχθρικές σχέσεις. Η αποπομπή του υφυπουργού μεταφορών ανεβάζει και άλλο το θερμόμετρο της έντασης.

Ο Τζουζέπε Κόντε απέπεμψε την Τετάρτη τον υφυπουργό μεταφορών Αρμάντο Σίρι, ο οποίος έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς, παρά την αντίσταση της Λέγκας που υποστήριξε το κυβερνητικό στέλεχος.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση ανάμεσα στην ακροδεξιά Λέγκα και τον εταίρο της στον συνασπισμό, το αντισυστημικό κίνημα των Πέντε Αστέρων (MS5), απειλώντας να διαλύσει την κυβερνητική συμμαχία στην Ιταλία καθώς τα δύο κόμματα ανταγωνίζονται ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν αυτό το μήνα.

Ο Αρμάντο Σίρι, που είναι επίσης και οικονομικός σύμβουλος του επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, τέθηκε υπό έρευνα τον περασμένο μήνα επειδή φέρεται να δωροδοκήθηκε από έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αιολικής ενέργειας και ο οποίος συνδεόταν με τη Μαφία.

Τόσο ο Σίρι όσο και ο επιχειρηματίας αρνήθηκαν ότι έκαναν οτιδήποτε επιλήψιμο. Το MS5, η υποστήριξη προς το οποίο στηρίζεται στην ‘καθαρή’ εικόνα του και τη σκληροπυρηνική στάση του κατά της διαφθοράς, επέμεινε ότι ο Σίρι έπρεπε να φύγει, ενώ ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι έπρεπε να παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του στο δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα