Λαβρόφ: "Η Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία - Όλοι θα υποφέρουν"

Ο Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ 2022 SHAMIL ZHUMATOV/AP

Απόπειρα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών να εμφανίσει την χώρα του ως τον στόχο και όχι τον δράστη του πολέμου στην Ουκρανία, με ιδιαίτερη έμφαση στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο (14/05) ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ο πόλεμος αυτός θα διαρκέσει.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80η ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ υπογράμμισε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας και αποπειράθηκε να εμφανίσει τη Ρωσία ως τον στόχο και όχι τον δράστη μιας επίθεσης.

«Η συλλογική Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως είναι σαφές ότι οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές απ' όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στην ομιλία του.

«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια απ' ευθείας σύγκρουση - όμως τώρα που η πρόκληση έγινε, εμείς φυσικά την αποδεχθήκαμε. Ξέρουμε από κυρώσεις: υπήρχαν πάντα με τη μια ή την άλλη μορφή».

Οι νέες συνεργασίες της Ρωσίας

Οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, υποστηρίξε ο Λαβρόφ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα, την Ινδία, την Αλγερία και τις χώρες του Κόλπου.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία πούλησε διπλάσιο αργό πετρέλαιο στην Ινδία τους δύο πρώτους μήνους από την εισβολή στην Ουκρανία απ' ό,τι όλο το 2021, καθώς την ώρα που η Δύση μείωνε τις αγορές ρωσικού πετρελαίου τα ινδικά διυλιστήρια εκμεταλλευόντουσαν την ευκαιρία να αγοράσουν με έκπτωση.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να "σταθεί στα πόδια" της μετά τις κυρώσεις, η οικονομία της οδεύει προς συρρίκνωση κατά 8,8% έως 12,4% ενώ ο πληθωρισμός σημείωσε αύξηση τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 17,83%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2002.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network