Λευκορωσία: “Μπλόκο” στον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας – Τον άφησαν εκτός χώρας

Λευκορωσία: “Μπλόκο” στον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας – Τον άφησαν εκτός χώρας
O Ταντέους Κοντρουσέβιτς AP Photo/Sergei Grits

Οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Ταντέους Κοντρουσέβιτς στη Λευκορωσία, ενώ την επέτρεψαν την επιστροφή μόνο του αυτοκινήτου του. Είχε πάρει το μέρος των διαδηλωτών.

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία, μητροπολίτης Ταντέους Κοντρουσέβιτς, δεν μπόρεσε να μπει σήμερα στη Λευκορωσία από την Πολωνία με το αυτοκίνητο, καθώς οι μεθοριακές αρχές στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, επιτρέποντας μόνο την επιστροφή του αυτοκινήτου στο Μινσκ, με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης να αναγκασθεί να παραμείνει σε πολωνικό έδαφος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Διάσκεψης των καθολικών επισκόπων της Λευκορωσίας Γιούρι Σάνκο.

«Ο μητροπολίτης Κοντρουσέβιτς παρέμεινε στην Πολωνία, ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, επέστρεψε στο Μινσκ» δήλωσε ο Σάνκο, επισημαίνοντας ότι για το συμβάν έχει ενημερωθεί το Βατικανό, ενώ όπως είπε θα ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές οι λόγοι για τους οποίους αρνήθηκαν την είσοδο στη Λευκορωσία του μητροπολίτη.

Ο Σάνκο διευκρίνισε ότι ο μητροπολίτης έχει πολωνικό διαβατήριο και δεν είχε περιορισμούς για την είσοδο στη Λευκορωσία. Ο ίδιος είχε μεταβεί πρόσφατα στην Πολωνία όπου τελούσε λειτουργίες. Οι αρμόδιες συνοριακές αρχές δεν έδωσαν καμία εξήγηση προς το παρόν.

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία σε συνέντευξη που είχε δώσει στο πολωνικό χριστιανικό κανάλι TV Trwam, αναφερόμενος στο πώς βλέπει η Καθολική Εκκλησία τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Λευκορωσία, είχε πει ότι ο λευκορωσικός λαός “ωρίμασε ώστε να υπερασπισθεί τα δικαιώματά του και είναι πλέον μια άλλη γενιά” σε σχέση με αυτή που ήταν πριν από 26 χρόνια.

Νωρίτερα ο Κοντρουσέβιτς είχε καταδικάσει την βιαιότητα που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης εναντίον των διαδηλωτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα