Λευκορωσία: Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Λευκορωσία: Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Από τις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία. AP

Οι πρόσφατες εκλογές, τις οποίες η Δύση καταγγέλλει ως κάλπες νοθείας και μέσω των οποίων ο Λουκασένκο ανανέωσε τη θητεία, πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα οργής.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λευκορωσία. Για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους του Μινσκ, με παγιο αίτημα την παραίτηση Λουκασένκο. 

Όπως πάντα, μετά από την ημέρα των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών, απέναντί τους παρατάχθηκαν πάνοπλοι αστυνομικοί. Αυτή τη φορά, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το προεδρικό μέγαρο, ανήμερα των 66ων γενεθλίων του μόνιμου προέδρου της χώρας.

Οι πρόσφατες εκλογές, τις οποίες η Δύση καταγγέλλει ως κάλπες νοθείας και μέσω των οποίων ο Λουκασένκο ανανέωσε τη θητεία, πυροδότησαν κύμα οργής.   

Όπως αναφέρει το euronews, παρά την καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας οι διαδηλωτές παραμένουν απτόητοι. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μόνο τις τελευταίες ώρες 125 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Με την πίεση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό να αυξάνεται, ο Λουκασένκο επιχειρεί να βρει διέξοδο στη στήριξη του Κρεμλίνου, που προς το παρόν περιορίζεται σε δηλώσεις ηθικής στήριξης. 

Την Κυριακή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Λευκορώσο ομόλογό του για να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του, αλλά και για τον προσκαλέσει να επισκεφθεί την Μόσχα.

 Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα