Λευκός Οίκος: Αξιόπιστες οι πληροφορίες για τον θάνατο του Μουλά Ομάρ

Λευκός Οίκος: Αξιόπιστες οι πληροφορίες για τον θάνατο του Μουλά Ομάρ

Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος για τις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη των Ταλιμπάν

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενήμερη για τις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη των Ταλιμπάν, Μουλά Όμαρ, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτές οι πληροφορίες είναι «αξιόπιστες», χωρίς ωστόσο οι αμερικανικές αρχές να μπορούν να τις επιβεβαιώσουν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, δήλωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να εξετάζουν τις σχετικές πληροφορίες.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του Μουλά Όμαρ και χωρίς να σχολιάζουμε ειδικά αυτές τις πληροφορίες, εμείς πιστεύουμε ότι αυτές είναι αξιόπιστες» επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του κινήματος των Ταλιμπάν πέθανε πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Αφγανιστάν: Ο ηγέτης των Ταλιμπάν πέθανε πριν από δύο χρόνια

Το γραφείο του προέδρου του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μουλάς Όμαρ, ο ηγέτης του κινήματος των Αφγανών Ταλιμπάν, πέθανε πριν από δύο και πλέον χρόνια.

«Η κυβέρνηση... βασιζόμενη σε αξιόπιστες πληροφορίες επιβεβαιώνει ότι ο Μουλάς Μοχάμαντ Όμαρ, ο ηγέτης των Ταλιμπάν, πέθανε τον Απρίλιο του 2013 στο Πακιστάν» επισήμανε η προεδρία σε ένα δελτίο τύπου.

«Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν πιστεύει ότι το έδαφος για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών είναι περισσότερο γόνιμο τώρα σε σύγκριση με το παρελθόν και συνεπώς καλεί όλες τις ένοπλες οργανώσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να λάβουν μέρος στην ειρηνευτική διαδικασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

BBC: Νεκρός εδώ και 3 χρόνια ο ηγέτης των Ταλιμπάν

SHARE: