Λευκός Οίκος: Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στην συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Λευκός Οίκος: Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στην συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
President Donald Trump meets with Russian President Vladimir Putin at the G20 Summit, Friday, July 7, 2017, in Hamburg. (AP Photo/Evan Vucci) AP

"Κανείς δεν περίμενε να λυθεί κάποιο από το προβλήματα σε αυτή την συνάντηση. Αλλά ήταν η αρχή ενός διαλόγου", δήλωσε ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου

Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο, αλλά ξεκίνησε ένας διάλογος σε κάποια ακανθώδη ζητήματα, δήλωσε το Σάββατο ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε. Κανείς δεν περίμενε να λυθεί κάποιο από το προβλήματα σε αυτή την συνάντηση. Αλλά ήταν η αρχή ενός διαλόγου σε κάποια ακανθώδη προβλήματα και θα ξεκινήσουμε τώρα να συνεργαζόμαστε», τόνισε ο ΜακΜάστερ σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, σημειώνοντας ότι η συζήτηση των δύο ηγετών ήταν «ευρεία και επί της ουσίας».

Παράλληλα τόνισε ότι η εκεχειρία που θα τεθεί από σήμερα Κυριακή σε ισχύ στην νοτιοδυτική Συρία αποτελεί για τις ΗΠΑ μια «προτεραιότητα» και ένα «σημαντικό βήμα» για την ειρήνη, κρίνοντας εvθαρρυvτική τηv πρόoδo που συντελέστηκε για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα