Libertad: Η ακινητοποιημένη φρεγάτα λόγω χρέους της Αργεντινής

default image

Η φρεγάτα "Libertad" του Ναυτικού της Αργεντινής κρατείται στην Γκάνα από ομάδα ομολογιούχων που δεν έχουν πληρωθεί. Διαβάστε τη ζητούν οι δανειστές

Αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής μετά την κατάληψη της φρεγάτας Libertad στο λιμάνι Tema της Γκάνας από ομάδα ομολογιούχων που ζητούν την καταβολή των κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η κυβέρνηση της Αργεντινής διενεργεί ανακρίσεις για το ποίος οδήγησε το Libertad να σταματήσει στη Γκάνα πριν από δύο εβδομάδες

Σε μια δήλωση με τον τίτλο “Μια περίτεχνη επίθεση από τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια έναντι της Αργεντινής” το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι, η φρεγάτα Libertad έχει καθυστερήσει στην Γκάνα, λόγω της απαίτησης που υποβλήθηκε από την NML Group στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας αυτής.

Στην Αφρικανική χώρα, ο Richard Anamoo επικεφαλής της Αρχής Λιμένων είπε ότι ενήργησε κατόπιν εντολών από το ανώτατο δικαστήριο. “Οι ιδιοκτήτες του σκάφους θα πρέπει να πληρώσουν ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο”, υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση της προέδρου Cristina Fernandez de Kirchner της Αργεντινής δήλωσε ότι, η απόφαση είναι “παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για την διπλωματική ασυλία” και απαίτησε την απελευθέρωσή του πλοίου, λέγοντας ότι νομικά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους πιστωτές, λόγω του στρατιωτικού χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής το NML Group, ανήκει στον διεθνή κερδοσκόπο Paul Singer και κύριο χρηματοδότη του λόμπι, που ενεργεί ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων και του Κογκρέσου με το όνομα του ATFA (American Task Force Argentina) με προφανή σκοπό να βλάψουν την Αργεντινή “.

Το Libertad είναι ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο και είναι ακοινητοποιήμενο στην Γκάνα από της 2 Οκτωβρίου.

Μια αντιπροσωπεία της Αργεντινής είναι στην Γκάνα προσπαθώντας  να επιλύσει το αδιέξοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα