Λιου: Οι Ευρωπαίοι ζητούν πολύ υψηλά πλεονάσματα

default image

Ηχηρό μήνυμα της Ουάσιγκτον για το θέμα του ελληνικού προγράμματος. Ο Αμερικανός ΥπΟικ, ανεβάζει τους τόνους και ζητά από την Ευρώπη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή. "Είναι ιδιαίτερα υψηλές οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις" είπε μεταξύ άλλων ο Τζακ Λιου

Την πάγια θέση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά και συστάσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους να υποχωρήσουν από υπέρμετρες απαιτήσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών, Τζακ Λιού.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πουέρτο Ρίκο, ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε πως το θέμα της Ελλάδας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην επικείμενη συνάντηση των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας 20 – 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τόνισε πως στη συνάντηση των G7, η Αμερική θα εστιάσει στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η “δραματική κρίση” σχετικά με τους όρους της συμφωνίας για την Ελλάδα, καθώς η προθεσμία για την αποπληρωμή δόσεων του χρέους τον Ιούλιο πλησιάζει.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ πως είναι ανάγκη να υπάρξει ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα και πως οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για πρωτογενή πλεονάσματα είναι ιδιαίτερα υψηλές. “Θα πρέπει να υποχωρήσουν σε αυτές τις συζητήσεις” είπε χαρακτηριστικά.

“Ειδικά όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για το Brexit, θα ήταν ιδιαίτερα ατυχής συγκυρία να έχουμε μια ακόμη θερμή διαπραγμάτευση για την Ελλάδα” σημείωσε.

ΠΗΓΗ REUTERS

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα