Λιθουανία: Παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορά της

Λιθουανία: Παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορά της
Λιθουανός στρατιώτης στην περιοχή Ντρούσκινινκαϊ Mindaugas Kulbis / ASSOCIATED PRESS

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορά της ως τουλάχιστον την 9η Ιανουαρίου.

Η λιθουανική κυβέρνηση υπέβαλε στο κοινοβούλιο σχέδιο που προβλέπει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης την οποία κήρυξε στα σύνορά της με τη Λευκορωσία ως την 9η Ιανουαρίου 2022.

Το μέτρο, που θα πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη της Βουλής, εισηγήθηκε η υπουργός Εσωτερικών Άγκνιε Μπιλοτάιτε.

Το Βίλνιους κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έκταση πλάτους 5 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Λευκορωσία τη 10η Νοεμβρίου. Το μέτρο προβλεπόταν αρχικά να έχει ισχύ για έναν μήνα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ααναμένεται να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε τμήμα των συνόρων της Λιθουανίας με την Πολωνία.

Σύμφωνα με το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών, καταγράφεται ξαφνική άνοδος της παράτυπης μετανάστευσης και διενεργούνται πάνω από 60 έρευνες το τρέχον διάστημα.

Η Δύση κατηγορεί το τελευταίο διάστημα το καθεστώς της Λευκορωσίας ότι ενορχήστρωσε την τρέχουσα κρίση σε αντίποινα για την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος του Μινσκ εξαιτίας της καταστολής της αντιπολίτευσης· μιλά για «υβριδική απειλή». Το Μινσκ το αρνείται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα