Λίβανος: Φωτιές και δακρυγόνα – Διαδηλωτές εισέβαλαν σε υπουργεία

Λίβανος: Φωτιές και δακρυγόνα –  Διαδηλωτές εισέβαλαν σε υπουργεία
Βηρυτός. AP

Σοβαρά επισόδια για δεύτερη ημέρα στη Βηρυτό με πέτρες, δακρυγόνα και χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους. Ομάδες απο τους συγκεντρεωμένους εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στο κέντρο της Βηρυτού μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαδηλωτών, στη δεύτερη συναπτή ημέρα ταραχών μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Βηρυτός. AP
 

Σε μια λεωφόρο που οδηγεί στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος, διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, μία ημέρα μετά τα παρόμοια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε μία από τις εισόδους στην πλατεία του κοινοβουλίου ξέσπασε φωτιά, καθώς εκατοντάδες οργισμένοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή που έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

Βηρυτός. AP
 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Βηρυτό.

Στις εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά απο τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ομάδες των οποίων εισέβαλαν στα γραφεία του υπουργείου Στέγασης και Μεταφορών.

Βηρυτός. AP
 

Νωρίτερα, ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, μετέδωσε πως εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου χιλιάδες Λιβανέζοι διαδήλωσαν το Σάββατο εναντίον της πολιτικής ελίτ, την οποία κατηγορούν για τα οικονομικά και πολιτικά δεινά της χώρας τους.

«Θέλουμε να καταστρέψουμε και να εξαλείψουμε την κυβέρνηση. Δεν μας έχουν δώσει ούτε δουλειές ούτε δικαιώματα», είπε ο 19χρονος διαδηλωτής Νισάν Γκράουι, που είναι άνεργος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version