Λιβύη: Προσπάθειες του ΟΗΕ να “σωθούν” οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-Χάφταρ

Λιβύη: Προσπάθειες του ΟΗΕ να “σωθούν” οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-Χάφταρ
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Γάσαν Σαλαμέ AP

Μετά την απόφαση της κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις με τον Χάφταρ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ επιχειρεί να συμβιβάσει τα πράγματα.

O απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ προσπαθεί να πείσει την αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας να παραμείνει στη Γενεύη και να συνεχίσει τις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του στρατάρχη Χάφταρ, δήλωσε μία πηγή.

«Ο Σαλαμέ προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα», εξήγησε μία από τις πηγές και πρόσθεσε ότι η αντίδραση της ΚΕΕ θεωρείται «μια διαμαρτυρία» και όχι απαραιτήτως πλήρης απόσυρση από τις συνομιλίες.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της στις εργασίες της κοινής στρατιωτικής επιτροπής. «Ανακοινώνουμε την αναστολή της συμμετοχής μας στις στρατιωτικές συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη μέχρι την υιοθέτηση αυστηρών θέσεων εναντίον του Χαλίφα Χάφταρ και των παραβιάσεων» της εκεχειρίας, τόνισε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ).

Την Τρίτη νωρίς το απόγευμα, οι δυνάμεις του Χάφταρ βομβάρδισαν το λιμάνι της Τρίπολης, καθώς και του αλ Σαάαμπ, παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο συμφώνησαν σε εκεχειρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version