Λήξη συναγερμού στο Σάλσμπερι: Κανένας κίνδυνος από το περιστατικό με τον 30χρονο

Λήξη συναγερμού στο Σάλσμπερι: Κανένας κίνδυνος από το περιστατικό με τον 30χρονο
Υπό έρευνα περιστατικό με 30χρονο, στην περιοχή που δηλητηριάστηκαν οι Σκριπάλ AP

Αρχικά υπήρχαν ανησυχίες ότι ένα ακόμη άτομο έπεσε θύμα από τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ, που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά των Σκριπάλ στην ίδια περιοχή.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στη Βρετανία, με την αστυνομία να σπεύδει σε περιστατικό έξω από το εστιατόριο στο Σάλσμπερι όπου ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του δείπνησαν πριν δηλητηριαστούν.

“Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ένα περιστατικό στην οδό Καστλ, στο Σάλσμπερι, στο οποίο εμπλέκεται ένας 30χρονος”, ανέφερε η αστυνομία του Γουιλσάιρ.

“Με δεδομένο το εν εξελίξει συμβάν στο Σάλσμπερι και στο Έισμπερι, λαμβάνουμε μέτρα σε υψηλό επίπεδο προστασίας για να εγγυηθούμε τη δημόσια ασφάλεια”, πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με μάρτυρα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ο άνδρας που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι ένας “ντόπιος άστεγος”, ο οποίος “κάθισε στο έδαφος, έχοντας πλήρως τις αισθήσεις του, μιλώντας”.

Η περιοχή αποκλείστηκε για λίγες ώρες, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία του ή κίνδυνος για τους πολίτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνθρωποι από μια πόλη κοντά στο Σάλσμπερι δηλητηριάστηκαν από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα, Νοβιτσόκ, που χρησιμοποιήθηκε ενάντια στους Σκριπάλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα