Λουφτχάνσα: Κοντά σε παραγγελία-μαμούθ αεροσκαφών Airbus και Boeing

Λουφτχάνσα: Κοντά σε παραγγελία-μαμούθ αεροσκαφών Airbus και Boeing

Τι ανακοίνωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Λουφτχάνσα που είναι κοντά στην ανανέωση του στόλου της

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Λουφτχάνσα, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας παραγγελίας-μαμούθ για την ανανέωση του στόλου των αεροσκαφών της, που εκτελούν τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, ανέφεραν την Παρασκευή δύο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η αναμενόμενη παραγγελία "μοιράζεται" μεταξύ αεροσκαφών της Airbus και της Boeing και πιθανώς θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Μεταξύ των αεροσκαφών που θα παραγγελθούν, περιλαμβάνεται και η ανανεωμένη έκδοση του 777 Boeing mini-jumbo με την ονομασία 777-9X, ένα αεροσκάφος 400 θέσεων του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει απο την εταιρεία αυτό το έτος. Η Λουφτχάνσα αναμένεται επίσης να παραγγείλει περίπου 20 έως 25 μικρότερα αεροσκάφη Airbus A350.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η Λουφτχάνσα είναι σε "εντατικές διαπραγματεύσεις", αλλά όπως είπε καμία απόφαση δεν είχε ληφθεί.

Η Airbus και η Boeing αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν. Το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε πάντως τον περασμένο μήνα ότι το εποπτικό συμβούλιο της Λουφτχάνσα θα συνεδριάζει στις 18 Σεπτεμβρίου για να επανεξετάσει μια πιθανή εντολή αγοράς αεροσκαφών, αξίας πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

SHARE:

24Media Network