Μαχαιρώνουν κόσμο για τα likes – Οι ανήλικες συμμορίες του Λονδίνου

Μαχαιρώνουν κόσμο για τα likes – Οι ανήλικες συμμορίες του Λονδίνου

Πριν λίγες ημέρες ένας 17χρονος έπεσε νεκρός από μαχαιριές για να του κλέψουν ένα ποδήλατο - Η εγκληματικότητα ανηλίκων στο Λονδίνο ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Η παρουσιάστρια του BBC Radio 4, Kirsty Lang, καταθέτει τη δική της μαρτυρία για τις συμμορίες ανηλίκων που μάχονται μεταξύ τους στο Λονδίνο.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, βρήκε αιμόφυρτο ένα ανήλικο αγόρι έξω από το σπίτι της. Ήταν η δεύτερη επίθεση σε έφηβο μέσα σε 24 ώρες στη γειτονιά της. Η Lang ήταν πολεμική ανταποκρίτρια στα Βαλκάνια τη δεκαετία του ’90, παρόλα αυτά, δηλώνει στη DailyMail σοκαρισμένη.

Η κατοικία της είναι στο δυτικό Λονδίνο όπου μένει μαζί με τον έφηβο γιο της. Όπως αναφέρει, τα μαχαιρώματα μεταξύ συμμοριών ανηλίκων γίνονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρο το Λονδίνο. Οι επιθέσεις είναι οι συχνότερες μάλιστα, μετά το 1946.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC, οι νεαροί συγκρούονται και μαχαιρώνονται βιντεοσκοπώντας τις πράξεις τους. Στη συνέχεια ανεβάζουν τα πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “για τα likes”. Μάλιστα, οι δράστες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, κάτι που προκαλεί εντύπωση. Τα βίντεο περιλαμβάνουν από ληστείες μέχρι βιασμούς. Οι νεαροί καυχιούνται για το πόσο σκληροί και επικίνδυνοι είναι, ενώ σε άλλα πλάνα απειλούν πως θα εντείνουν τη δράση τους.

Το αγόρι που είδε αιμόφυρτο στη γειτονιά της τελικά επέζησε. Ένα ακόμη, 16 ετών, μαχαιρώθηκε στην ίδια περιοχή και ήταν συμμαθητής του γιου της.

Το ανατριχιαστικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι συμμορίες επιδίδονται μεταξύ τους σε ένα challenge που ακούει στο όνομα “Scores”. Όσο πιο ειδεχθές είναι το έγκλημα που διαπράττουν, τόσους περισσότερους “πόντους” μαζεύουν.

Η Metropolitan Police αναφέρει μάλιστα πως αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο “δραστηριοποιούνται” 32 συνολικά συμμορίες που στρατολογούν ανηλίκους. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες εμπλέκονται με διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Το τελευταίο 12μηνο στη βρετανική πρωτεύουσα έχουν σημειωθεί 134 δολοφονίες με το νεαρότερο θύμα πριν λίγο καιρό, έναν 14χρονο μέλος συμμορίας. Ανάμεσα στα 134 θύματα, οι 24 ήταν έφηβοι, ενώ μέσα στο 2019 έχουν σημειωθεί τέσσερις θάνατοι σε αιματηρά περιστατικά. Συνολικά, τα μισά εγκλήματα στο Λονδίνο τον τελευταίο χρόνο έχουν διαπραχθεί από ανηλίκους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το 41% των επιθέσεων με μαχαίρια έχουν πραγματοποιηθεί από άτομα ηλικίας 15 με 19 ετών. Συμμορίες ανηλίκων έχουν εμφανιστεί και στο Μπέρμιγχαμ αλλά και στο Λίβερπουλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα