Μακελειό σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα: Παραδέχτηκε την ενοχή του ο δράστης

Μακελειό σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα: Παραδέχτηκε την ενοχή του ο δράστης
Ο 22χρονος δολοφόνος, Robert Aaron Long, στο δικαστήριο στις 27 Ιουλίου 2021. AP/Ben Gray

Ο Robert Aaron Long, αποκάλυψε πως διέπραξε τέσσερις από τους οκτώ φόνους για τους οποίους κατηγορείται από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο 22χρονος Robert Aaron Long, που κατηγορείται πως σκότωσε οκτώ ανθρώπους, κυρίως γυναίκες ασιατικής καταγωγής, σε επιχειρήσεις μασάζ στη περιοχή της Ατλάντα, των ΗΠΑ, παραδέχθηκε την Τρίτη (27/7), την ενοχή του για τις τέσσερις δολοφονίες και καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο κατά συρροή δολοφόνος, υπέγραψε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν στην κομητεία Cherokee, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας από πρόθεση, την απόπειρα δολοφονιών και τη βιαιοπραγία.

Η επικεφαλής δικαστής του ανώτερου δικαστηρίου της επαρχίας, Ellen McElyea του επέβαλε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη χωρίς απαλλαγή και επιπλέον 35 χρόνια φυλάκισης.

AP/Ben Gray


Οι εισαγγελείς της κομητείας Cherokee, είχαν προγραμματίσει να επιβληθεί θανατική ποινή, αλλά άλλαξαν γνώμη, σκεπτόμενοι τα θύματα και της οικογένειες των θυμάτων, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας Shannon Wallace.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, πως ήταν εθισμένος στο σεξ και τη πορνογραφία, πράγμα για το οποίο ένιωθε τεράστια ενοχή. Ο Long είπε ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει εκείνη την ημέρα και πήγε στις επιχειρήσεις μασάζ πιστεύοντας ότι η πληρωμή για σεξ – το οποίο θεωρούσε ντροπιαστικό – θα τον ωθούσε να το κάνει. Όμως, καθήμενος στο αυτοκίνητό του, έξω από το πρώτο σπα, αποφάσισε να σκοτώσει τους ανθρώπους που θα βρίσκονταν μέσα στην επιχείρηση.

AP/Brynn Anderson

Στις 16 Μαρτίου, ο Long πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερα άτομα, τρία από αυτά γυναίκες και δύο ασιατικής καταγωγής, στο Youngs Asian Massage στην επαρχία Τσερόκι. Ένα πέμπτο άτομο τραυματίστηκε. Στη συνέχεια οδήγησε μέχρι την Ατλάντα, όπου πυροβόλησε και σκότωσε τρεις γυναίκες στο Gold Spa, πριν διασχίσει το δρόμο προς το Aromatherapy Spa. Εκεί σκότωσε μια άλλη γυναίκα, σύμφωνα με την αστυνομία. Όλα τα θύματα στην Ατλάντα ήταν ασιατικής καταγωγής.

AP


Ο σύζυγος της Bonnie Michels, ο 24χρονος Paul, ήταν ο πρώτος που σκοτώθηκε. Η σύζυγός του είπε στο δικαστήριο “ένα μέρος μου πέθανε μαζί του εκείνη την μέρα”.

Ο Elcias Hernandez Ortiz, ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα από τους πυροβολισμούς στο πρόσωπο, απευθύνθηκε επίσης στο δικαστήριο, μέσω του μεταφραστή του, λέγοντας “Ειλικρινά, αυτός ο άνθρωπος, γιατί δεν σκέφτηκε πριν σκοτώσει τόσους πολλούς ανθρώπους; Θέλω μόνο δικαιοσύνη”.

Στην Ατλάντα, ο εισαγγελέας, Fulton County Fani Willis, δήλωσε ότι σκοπεύει να επιδιώξει τη θανατική ποινή. Εκεί, ο Long αντιμετωπίζει εκτός από φόνο, τις κατηγορίες της σκληρής βιαιοπραγίας και της εγχώριας τρομοκρατίας.

Ο εισαγγελέας Wallace, υποστήριξε τη Τρίτη (27/7), πως τα κίνητρα του δολοφόνου μάλλον δεν ήταν ρατσιστικά. Ο δολοφόνος διέσχισε το πρώτο σπα “πυροβολώντας οποιονδήποτε έβλεπε μπροστά του”, αντιθέτως ήταν επηρεασμένος από τον εθισμό, για τον οποίο αισθανόταν ντροπή.

AP/Ben Gray


Στα πλαίσια της έρευνας, μίλησαν και τρεις άνθρωποι ασιατικής καταγωγής, που γνώριζαν τον Long και είπαν πως ποτέ δεν τον άκουσαν να κάνει ρατσιστικά σχόλια. Λαμβάνοντας υπόψη τα θύματα του, οι Αρχές, βλέπουν πως υπήρχε ποικιλομορφία, με έναν Ισπανόφωνο άνδρα και δύο καυκάσιους.

Τα εγκλήματα του Long “προορίζονταν να στοχεύσουν ανθρώπους της Ασίας, συγκεκριμένα γυναίκες της Ασίας”, δήλωσε από την άλλη, η κρατική αντιπρόσωπος, Bee Nguyen, η πρώτη Βιετναμέζικη Αμερικανίδα που υπηρέτησε στη “Βουλή των αντιπροσώπων της Georgia” και συνήγορος σε γυναίκες της κοινότητας.

AP/Candice Choi

Εισαγγελείς στην κομητεία Fulton, όπου όλα τα θύματα ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής, όπως αναφέρει το AP, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο δολοφόνος είχε ρατσιστικά και σεξιστικά κίνητρα. Οι ίδιοι σκοπεύουν να ζητήσουν να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τα εγκλήματα μίσους.

“Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία δεν αναγνωρίζει τον εθισμό στο σεξ ως βασικό παράγοντα που θα οδηγήσει σε ψυχικές διαταραχές, δήλωσε ο David Ley, κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας του “Ο μύθος του σεξουαλικού εθισμού”.

“Ο δράστης αρκετό καιρό πριν είχε δεχθεί θεραπεία από νοσοκομείο, για τον εθισμό του, είπε ο Wallace. Στην πραγματικότητα, ήταν ένας ακόμη ασθενής που του ήρθε η ιδέα να αναζητήσει σεξουαλικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις μασάζ”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα