Μακελειό στη Γαλλία: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

default image

Επίθεση με δεκάδες θύματα στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας. Φορτηγό έπεσε με φόρα πάνω σε πολίτες και τουρίστες που γιόρταζαν τη "Μέρα της Βαστίλης". Σκηνές πανικού μετά το περιστατικό. Έκκληση από τις αρχές να παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους (Vids)

Μακελειό στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας το βράδυ της Πέμπτης, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, που γιόρταζε την “Μέρα της Βαστίλης”. Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση όπως ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του.

Τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για 84 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες, ενώ αναφέρεται και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και του οδηγού του φορτηγού, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά των αρχών.

Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.


Όπως μετέδωσε το France24, ο οδηγός όταν βγήκε από το φορτηγό, άνοιξε πυρ.

Οι εικόνες σοκάρουν καθώς, το φονικό πέρασμα του φορτηγού άφησε πίσω του ανθρώπους νεκρούς και ακρωτηριασμένους στο δρόμο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φορτηγό βρέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα, κάτι που ενισχύει την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας. 

 

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

 

Ακολούθησε πανικός με εκατοντάδες πολίτες να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο

Οι αρχές της πόλης, έκαναν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο γαλλικό κανάλι BFM: “Όλοι φώναζαν ‘τρέξτε, γίνεται επίθεση’. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Νομίζαμε ότι πρόκειται για πυροτεχνήματα. Υπήρχε μεγάλος πανικός και τρέξαμε να κρυφτούμε σε ένα ξενοδοχείο”.

Ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει εσπευσμένα στη Γαλλία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα