Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Τρεις οι βομβιστές αυτοκτονίας. Στους 41 οι νεκροί

default image

Τρεις ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας που άνοιξαν πυρ και μετά ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Γιλντιρίμ: Οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για τον ISIS. Ακύρωση πτήσεων από την AEGEAN

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια το θάνατο 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 239. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτό, που βρίσκεται έναν όρο πιο κάτω.

 

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν δύο από τους βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

“Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

 

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε σήμερα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον τουρκικό λαό, αλλά και την κυβέρνηση.

“Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Νουάζ Σαρίφ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι,” ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του προς την κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

AEGEAN: Ακύρωση πτήσεων προς/από Κωνσταντινούπολη


Λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 μέχρι τις 20:00 τοπική, η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει τις παρακάτω προγραμματισμένες πτήσεις της.

 

Ημέρα

Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρα

29 Ιουνίου

A3990

Αθήνα-Κωνσταντινούπολη

08:20- 09:45

29 Ιουνίου

A3 991

Κωνσταντινούπολη-Αθήνα

10:35-12:00

29 Ιουνίου

A3 992

Αθήνα-Κωνσταντινούπολη

13:50-15:15

29 Ιουνίου

A3993

Κωνσταντινούπολη-Αθήνα

16:00-17:25



Με νεότερη ανακοίνωσή της η AEGEAN, ενημερώνει πως οι πτήσεις από/προς Κωνσταντινούπολη Α3992, Α3993 θα πραγματοποιηθούν κανονικά

 


Η AEGEAN ενημερώνει τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδίου έως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 28 Ιουνίου 2016, ότι σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής  και τέλος εξυπηρέτησης. Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις παρακαλούμε καλέστε στο Τμήμα Κρατήσεων 8011120000 ή 2106261000.

Η AEGEAN θα ενημερώνει τους επιβάτες της με νεότερες πληροφορίες μέσω του www.aegeanair.com

ΥΠΕΞ: Καμία ένδειξη ότι υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την οργή, τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για τις χθεσινές πολύνεκρες επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων καθώς και τα συλλυπητήρια της χώρας μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων. Ενημερώνει δε για την άμεση συνδρομή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σε Έλληνες πολίτες.

«Αμέσως μετά τις εκρήξεις», αναφέρει η ανακοίνωση, «κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στο χώρο του αεροδρομίου και παρείχε, συνεχώς, ώς τα ξημερώματα, προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες, που ευρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης. Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών».



Επανέρχονται οι πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κωνσταντινούπολης

Η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλλει νωρίτερα χθες για πτήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά από επιθέσεις από βομβιστές αυτοκτονίας εκεί.

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα θερμά του συλληπτήρια και την απερίφραστη καταδίκη για την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον εδώ Πρέσβυ της Τουρκίας κ. Kerim Uras και του ζήτησε να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Erdogan και τον Τουρκικό Λαό την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για την χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης.

Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τις οικογένειες των θυμάτων και τον Τουρκικό Λαό.

Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τη στυγνή δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τη στυγνή δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. 
Καταδικάζουμε τη βία και την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται. Στρέφονται, άλλωστε, εναντίον της ζωής και της  ελευθερίας κάθε πολίτη. 
Στις οικογένειες των θυμάτων, το λαό και την Κυβέρνηση της γειτονικής Τουρκίας εκφράζω τα βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα