Μακελειό στο Πάρκλαντ: Ισόβια κάθειρξη για τον Νίκολας Κρουζ – Γλίτωσε τη θανατική ποινή

Μακελειό στο Πάρκλαντ: Ισόβια κάθειρξη για τον Νίκολας Κρουζ – Γλίτωσε τη θανατική ποινή
Ο Μακελάρης της Φλόριντα Νίκολας Κρουζ 2022 Amy Beth Bennett/South Florida Sun Sentinel via AP, Pool

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης καταδικάστηκε ο μακελάρης της Φλόριντα, Νίκολας Κρουζ, ο οποίος ευθύνεται για μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις, σε σχολείο των ΗΠΑ.

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή παρολίγον να βρεθεί ο Νίκολας Κρουζ, ο μακελάρης της Φλόριντα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη σφαγή στο Πάρκλαντ που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/10) σε δικαστήριο της Φλόριντα όπου ήταν παρόντες επιζώντες της επίθεση αλλά και οικογένειες των 17 μαθητών και μελών του προσωπικού του σχολείου, που σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς του 19χρονου τότε Νίκολας Κρουζ στις 14 Φεβρουαρίου 2018 στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 24χρονος θα γλιτώσει τη θανατική ποινή και θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει δυνατότητα αποφυλάκισης.

Ο Μακελάρης της Φλόριντα Νίκολας Κρουζ 2022 Amy Beth Bennett/South Florida Sun Sentinel via AP, Pool

Η απόφαση ωστόσο αποτελεί πλήγμα για τους εισαγγελείς, οι οποίοι προσπάθησαν να αποδείξουν ότι το έγκλημα ήταν «ψυχρό, υπολογισμένο και προμελετημένο» και πληρούσε τις προϋποθέσεις και τον ορισμό του κράτους για τους «επιβαρυντικούς παράγοντες» που δικαιολογούν τη θανατική ποινή.

Ο Μακελάρης της Φλόριντα Νίκολας Κρουζ 2022 Mike Stocker/South Florida Sun Sentinel via AP, Pool

Ο Νίκολας Κρουζ ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι για τη δολοφονία 17 ανθρώπων στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ της Φλόριντα τον Φεβρουάριο του 2018, με το συμβάν να πυροδοτεί ένα κύμα διαμαρτυριών κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ αλλά και την άνθιση του παναμερικανικού κινήματοςMarch for Our Lives”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα