Μακελειό στο Τέξας: Ο 17χρονος Ελληνοαμερικανός σκότωσε πρώτα την κοπέλα που τον είχε απορρίψει

Ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, ελληνικής καταγωγής, δράστης της επίθεσης με 10 νεκρούς σε Λύκειο στο Τέξας
Ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, ελληνικής καταγωγής, δράστης της επίθεσης με 10 νεκρούς σε Λύκειο στο Τέξας AP

Η 16χρονη κοπέλα απέρριψε τέσσερις φορές της προτάσεις του 17χρονου Ελληνοαμερικανού και ήταν το πρώτο θύμα της δολοφονικής μανίας του, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας της

Ο Δημήτρης Παγουρτζής, ο 17χρονος Ελληνοαμερικανός που προκάλεσε το μακελειό στο σχολείο της Σάντα Φε σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς, σκότωσε πρώτα μια συμμαθήτριά του η οποία είχε απορρίψει τις ερωτικές του προτάσεις, όπως δήλωσε η μητέρα της στους Los Angeles Times.

Η Σάντι Ροντρίγκεζ, η μητέρα της Σάνα Φίσερ, 16 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα πως η κόρη της είχε απορρίψει επί τέσσερις μήνες ερωτικές προτάσεις του Παγουρτζή στο λύκειο της Σάντα Φε.

Η Φίσερ του αντιστάθηκε τελικά και τον προσέβαλε στην τάξη, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ιδιωτικό μήνυμα της μητέρας της στους Times.

Μία εβδομάδα αργότερα ανοίγει πυρ εναντίον όποιου δεν του άρεσε», είπε. «Η Σάνα ήταν η πρώτη».

Η Ροντρίγκεζ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια. Αν αληθεύουν τα λεγόμενά της, θα είναι το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο τους τελευταίους μήνες που υποκινήθηκε από ερωτική απόρριψη.

Τον Μάρτιο, ένας 17χρονος μαθητής σε λύκειο του Μέριλαντ χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του για να πυροβολήσει και να σκοτώσει μια μαθήτρια με την οποία είχε πρόσφατα τερματίσει μια σχέση.

Καθώς η έρευνα εισέρχεται σήμερα στην τρίτη ημέρα της, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κανένα κίνητρο για τη σφαγή, το τέταρτο φονικότερο περιστατικό με πυροβολισμούς σε δημόσιο σχολείο των ΗΠΑ στη σύγχρονη ιστορία. Η εκπαιδευτική περιφέρεια της Σάντα Φε απέρριψε τους ισχυρισμούς ορισμένων συμμαθητών του σύμφωνα με τους οποίους ο Παγουρτζής ήταν θύμα μπούλινγκ [σχολικού εκφοβισμού], μεταξύ άλλων και από έναν προπονητή αμερικανικού φούτμπολ.

«Η διοίκηση ερεύνησε τους ισχυρισμούς αυτούς και επιβεβαίωσε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε το Σάββατο στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι πιο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια

Επίθεση στο Τέξας: Ο δράστης ήθελε να αυτοκτονήσει "αλλά δεν είχε το θάρρος"

Τραγική στατιστική: Σχεδόν μία ένοπλη επίθεση ανά εβδομάδα στα σχολεία των ΗΠΑ

SHARE:

24Media Network