Μακελειό στο Τέξας: Ο 55χρονος που φόβισε και καταδίωξε τον δράστη

Μακελειό στο Τέξας: Ο 55χρονος που φόβισε και καταδίωξε τον δράστη
Facebook

Ο Τεξανός Στίβεν Γουίλφορντ ειδοποιήθηκε για το μακελειό από την κόρη του και μετέβη στο σημείο για να βοηθήσει. Στην προσπάθειά του να καταδιώξει τον δράστη βοηθήθηκε από δεύτερο κάτοικο της περιοχής

Ο 55χρονος Στίβεν Γουίλφορντ από το Sutherland Springs χαρακτηρίζεται τις τελευταίες ως ήρωας της περιοχής καθώς κατάφερε να τρέψει σε φυγή τον 26χρονο μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στην εκκλησία του Τέξας, πυροβολώντας τον και καταδιώκοντάς τον.

Σύμφωνα με τοπικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, Ο Γουίλφορντ μόλις είδε τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι -ο οποίος – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης- “πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε προς το μέρος του”.

Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ειδοποιήθηκε για το μακελειό από την κόρη του. Παρόλο που ο Γουίλφορντ δεν έχει στρατιωτική εκπαίδευση, είναι εξαιρετικά καλός στο σημάδι και γι’ αυτό όταν ήρθε “πρόσωπο με πρόσωπο” με τον Κέλεϊ δεν δίστασε. Λέγεται, μάλιστα, ότι κατάφερε να βρει το κενό που άφηνε στα πλευρά του 26χρονου το αλεξίσφαιρο γιλέκο που ο Κέλεϊ φορούσε.

Facebook

 
Facebook

 

Βοηθός του στην αντιμετώπιση του μακελάρη ήταν ο επίσης κάτοικος της περιοχής Τζόνι Λάγκεντορφ, ο οποίος έτυχε να συναντήσει τον Γουίλφορντ.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η φίλη του Λάγκεντορφ, “οι δύο τους ανέβηκαν στο αγροτικό και κυνήγησαν τον άρρωστο μέχρι να τον φτάσουν οι αστυνομικοί.”

Μιλώντας ο Λάγκεντορφ σε δημοσιογράφους είπε ότι χρειάστηκε να αναπτύξει ταχύτητα 152χλμ./ώρα για να τον προφτάσει, ενώ την ίδια ώρα μιλούσε με τους αστυνομικούς με τον Γουίλφορντ να σημαδεύει το όχημα του Κέλεϊ.

Το τέλος του κυνηγητού ήρθε σε μια στενή στροφή όταν ο Κέλεϊ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με τους δύο διώκτες του ο Κέλεϊ μετά την έξοδο από το δρόμο ήταν ακίνητος καθώς εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

(Φωτογραφίες: Facebook)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα