Μακελειό στον Καναδά: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον

Μακελειό στον Καναδά: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον
Twitter (Nick Moore)

Έληξε ο συναγερμός των αρχών στον Καναδά, ύστερα από περιστατικό με πυροβολισμούς που, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, έχει κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Συνελήφθη ένας ύποπτος.

Περιστατικό με πυροβολισμούς έπληξε την πόλη Φρέντρικτον (των 58.000 κατοίκων), στον ανατολικό Καναδά, 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τα σύνορα με τις ΗΠΑ, στο Μέιν.

Ρεπόρτερ τοπικού τηλεοπτικού καναλιού αποκάλυψε το συμβάν, επισημαίνοντας πως άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς, λίγο μετά τις 14.00, ώρα Ελλάδος (7 τοπική). Ο Nick Moore, δημσιογράφος του CTV Atlantic πόσταρε video στο Twitter, με ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και περιπολικά έξω από το σπίτι του.

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, με κλειδωμένες πόρτες μέχρι νεωτέρας για την ασφάλειά τους. Με νέο μήνυμα στο Twitter η αστυνομία του Φρέντρικτον ενημέρωσε πως έχει συλλάβει έναν ύποπτο, ωστόσο παρακαλεί τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, αφού η έρευνα συνεχίζεται.

Ζήτησε και να μην ποστάρουν οι κάτοικοι φωτογραφίες με τα οχήματα που έσπευσαν για βοήθεια και έρευνα στο Facebook, καθώς με αυτόν τρόπο αποκαλύπτουν τις θέσεις τους.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επιβεβαίωσαν και πως υπάρχουν τέσσερις απώλειες. Μεταξύ τους είναι και δυο αστυνομικοί.

Ο Τζάστιν Τριντό “τιτίβισε” για το συμβάν, με συλλυπητήρια  σε όσους επηρεάστηκαν. Μετά το περιστατικό στην Greektown του Τορόντο, είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση να απαγορεύσει όλες τις πωλήσεις όπλων και σφαιρών, στην πόλη.

Στις 17.05 ώρα Ελλάδος, η αστυνομία διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει απειλή για το κοινό και ότι οι κάτοικοι μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Οι αρχές θα παραμείνουν στο χώρο.  Το tweet ολοκληρώθηκε με το “ευχαριστούμε για την υπομονή σας”.

Τι συνέβη

Ο David MacCoubrey δήλωσε πως ξύπνησε στο διαμέρισμα του, στις 7 (τοπική ώρα), από τον ήχο τριών πυροβολισμών. Στην αρχή πίστεψε πως πρόκειται για βεγγαλικά. “Αισθάνθηκα πως ήταν 10 μέτρα από το κρεβάτι μου”. Πρόσθεσε πως άκουσε άλλους 15 πυροβολισμούς, στην επόμενη 1.30 ώρα. Επισήμανε πως το διαμέρισμα του βρίσκεται σε συγκρότημα κτιρίων, σε παράταξη τετραγώνου και πως πυροβολισμοί ακούστηκαν από το μέσο. Επιβεβαίωσε πως αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο συγκρότημα.

Λίγα λεπτά μετά το συμβάν, πολλαπλασιάστηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι αυτήν την ώρα απομακρύνουν τον κόσμο, ενώ έκανε την εμφάνιση του και τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, όπως μετέδωσε η Mathalie Sturgeon, δημοσιογράφος του CBCNB.

Το news.com.au θυμίζει πως το 2014 ένα άλλο επεισόδιο, μαζικής δολοφονίας εξελίχθηκε στο New Brunswick -που έχει για πρωτεύουσα το Φρεντερικτον. Είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εκπρόσωποι της αστυνομίας και δύο είχαν τραυματιστεί. Εκείνη την εποχή το επεισόδιο αυτό είχε χαρακτηριστεί ένα εκ των χειρότερων, στη χώρα, όπου υπάρχουν αυστηροί νόμοι για την οπλοκατοχή. Τον περασμένο μήνα, στις 20/7 ένοπλος είχε επιτεθεί σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τορόντο. Σκότωσε δυο ανθρώπους και τραυμάτισε 13, πριν αυτοκτονήσει.

Η The Globe and Mail αποκαλύπτει πως αυτό είναι το 229ο περιστατικό με πυροβολισμούς, στο Τορόντο, αυτό το καλοκαίρι. Εικοσι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα περιστατικά είχαν να κάνουν με πόλεμο συμμοριών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα