Ο Μακρόν έστειλε δημοκρατικούς χαιρετισμούς στη Λεπέν

Ο Μακρόν έστειλε δημοκρατικούς χαιρετισμούς στη Λεπέν
In this image taken from video footage, incoming French president Emmanuel Macron speaks after his victory in presidential runoff, at his campaign headquarters in Paris, Sunday, May 7, 2017. French voters elected centrist Emmanuel Macron as the countrys youngest president ever on Sunday, delivering a resounding victory to the unabashedly pro-European former investment banker and strengthening France's place as a central pillar of the European Union. (AP Photo) AP

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της Γαλλίας. "Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία, θα προσπαθήσω να ξαναφτιάξω τους δεσμούς στην Ευρώπη", επεσήμανε

Για τον στόχο του να αποτελέσει σελίδα ανανέωσης, ελπίδας και εμπιστοσύνης, έκανε λόγο, στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

“Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, δεν θα σας ξεχάσω, θα κάνω κάθε ενέργεια για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας. Απευθύνομαι όμως σε όλους τους πολίτες της χώρας ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Θέλω να χαιρετίσω την αντίπαλο μου, γνωρίζω ότι η χώρα μας διαιρέθηκε και οδηγήθηκε σε ακραίες ψήφους που όμως τις σέβομαι”, τόνισε.

Και συνέχισε: “Δική μου ευθύνη είναι να αφουγκραστώ τους ευαίσθητους και τους εύθραυστους και να διασφαλίσω την ασφάλεια και την ενότητα του έθνους. Πίσω από κάθε λέξη που πρόφερα υπάρχουν πρόσωπα, οικογένειες, γονείς, δικοί σας άνθρωποι. Απευθύνομαι σε όλους εσάς, γιατί έχουμε υποχρεώσεις και καθήκοντα, είμαστε κληρονόμοι μιας μακράς ιστορίας και ενός ουμανιστικού μηνύματος που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, και να τους δώσουμε νέα πνοή. Θα υπερασπιστώ την Ευρώπη και το κοινό πεπρωμένο των λαών της, αυτό που διακυβεύεται είναι ο πολιτισμός και οι αξίες μας. Θα προσπαθήσω να ξαναφτιάξω τους δεσμούς ανάμεσα στους λαούς και τα έθνη της Ευρώπης.

Η Γαλλία θα είναι παρούσα για να στηρίξει την ισορροπία των ανισοτήτων, για να στηρίξει τις δεσμεύσεις για ανάπτυξη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο έδαφος της αλλά και διεθνώς. Ανοίγει μια νέα σελίδα της μακράς ιστορίας μας, θέλω να είμαι η σελίδα της ανανέωσης, του πλουραλισμού. Η ζωτικότητα της δημοκρατίας είναι η βάση της διακυβέρνησης, τίποτα δεν θα με σταματήσει. Μέσα από τον σεβασμό, τη συνεργασία και την παιδεία θα προχωρήσουμε μπροστά. Θέλω να χαιρετίσω τον πρόεδρο Ολάντ.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια θέλω να καταλαγιάσω τους φόβους, να ξαναβρούμε την ελπίδα και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και μπορούν να γίνουν και ευκαιρίες, όπως η ψηφιακή τεχνολογία. Θα αγωνιστώ κατά της διαίρεσης που μας υπονομεύει.

Ας αγαπάμε τη Γαλλία. Από σήμερα το βράδυ και για τα επόμενα πέντε χρόνια, με ταπεινοφροσύνη και αποφασιστικότητα θα υπηρετήσω τη δημοκρατία εξ ονόματος σας. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η δημοκρατία”.

Νωρίτερα, ο Μακρόν είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ανοίγει μια νέα σελίδα», «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται».

(Φωτό: AP Photo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα