Μακρόν: Δεν έχω “σχέδιο Β” για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Μακρόν: Δεν έχω “σχέδιο Β” για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
Ο Εμανουέλ Μακρόν AP

Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν επί τάπητος στην επερχόμενη συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο Fox News ότι δεν έχει «σχέδιο Β» για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και ότι ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν στη συμφωνία όσο δεν διαφαίνεται καλύτερη εναλλακτική.

Μία ημέρα πριν φθάσει στην Ουάσινγκτον για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλοι σύμμαχοι έχουν «πολύ σημαντικό» ρόλο να διαδραματίσουν στην ανοικοδόμηση της Συρίας αφού νικήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μακρόν και ο Τραπ θα συζητήσουν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Θα συζητήσουν επίσης το κοινό στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία αυτό το μήνα, ύστερα από την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Δεν έχω κανένα σχέδιο Β», δήλωσε ο Μακρόν. «Ας παρουσιάσουμε αυτό το πλαίσιο διότι είναι καλύτερο από την κατάσταση τύπου Βόρειας Κορέας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα