Μακρόν: Προανήγγειλε διεθνή διάσκεψη για τον Λίβανο

Μακρόν: Προανήγγειλε διεθνή διάσκεψη για τον Λίβανο
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν AP

Επί λιβανέζικου εδάφους, ο Εμανουέλ Μακρόν προανήγγειλε διεθνή πρωτοβουλία για το ζήτημα του Λιβάνου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη πως είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον Οκτώβριο διεθνή διάσκεψη υποστήριξης στον Λίβανο, όπου πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψή του μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό πριν από σχεδόν έναν μήνα όπως καταγράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κινητοποιούμε όλη τη διεθνή κοινότητα. Είμαι έτοιμος για την οργάνωση, ίσως γύρω στα μέσα-τέλη Οκτωβρίου, μιας διεθνούς διάσκεψης υποστήριξης με τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε σε εκπροσώπους του ΟΗΕ και τοπικών ΜΚΟ.

«Είμαι μάλιστα έτοιμος να την υποδεχθώ στο Παρίσι για να μπορέσουμε να ζητήσουμε εκ νέου υποστήριξη από όλες τις χώρες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν» τις ανάγκες επί του πεδίου, υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη ενός «πολύ σταθερού» συντονισμού με τον ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών ο Γάλλος πρόεδρος έκανε έναν πρώτο απολογισμό της βοήθειας που έχει διοχετευθεί προς τον Λίβανο και των προκλήσεων, κυρίως των οργανωτικών, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ. «Το 80% των φαρμάκων που φθάνουν στον Λίβανο δεν είναι προσαρμοσμένα» στις τοπικές ανάγκες, δήλωσε ο Αντουάν Ζογκμπί, πρόεδρος του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα