Manfredo Fest: Η Google τιμά με Doodle τα 86 χρόνια από τη γέννηση του τυφλού πιανίστα της τζαζ

Manfredo Fest: Η Google τιμά με Doodle τα 86 χρόνια από τη γέννηση του τυφλού πιανίστα της τζαζ

Φόρο τιμής στον σπουδαίο τυφλό πιανίστα της τζαζ, Manfredo Fest, αποτίει η Google, με αφορμή τα 86 χρόνια από τη γέννησή του. Οι πρώτες εμφανίσεις σε μπαρ του Σάο Πάολο και η συμμετοχή στο κίνημα bossa nova της Βραζιλίας.

Αφιερωμένο στον τυφλό πιανίστα της τζαζ μουσικής, Manfredo Fest (Μανφρέντο Φεστ), είναι το σημερινό doodle της Google. Ήταν επικεφαλής μουσικού συγκροτήματος που βοήθησε στη δημιουργία του κινήματος bossa nova της Βραζιλίας.

Ο Manfredo Fest γεννήθηκε στη Βραζιλία από γονείς που μετανάστευσαν από τη Γερμανία τη δεκαετία του 1920. Άρχισε να σπουδάζει κλασική μουσική σε ηλικία πέντε ετών.

Ήταν τυφλός εκ γενετής και έμαθε να διαβάζει μουσική σε Braille και να παίζει πιάνο, πλήκτρα και σαξόφωνο. Στο κολέγιο, όπου αποφοίτησε με πτυχίο στη μουσική από το Πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, ήρθε σε στενή επαφή με την τζαζ.

Πέρασε την πρώιμη μουσική του καριέρα παίζοντας σε μπαρ και κλαμπ γύρω από το Σάο Πάολο και συμμετείχε στο αναδυόμενο κίνημα bossa nova της Βραζιλίας, ένα στυλ μουσικής όπου η σάμπα συνδυάζεται με την τζαζ. Το 1963, ο Φεστ συνέθεσε και ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ, Bossa Nova, Nova Bossa.

Ο Manfredo Fest κυκλοφόρησε 19 άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πειραματιζόμενος με συνδυασμούς τόσο βραζιλιάνικου όσο και αμερικανικού στυλ. Η μουσική του Φεστ -συμπεριλαμβανομένου του τζαζ φανκ στολίδι του 1976, Brazilian Dorian Dream- εξακολουθεί να ερμηνεύεται από μουσικούς και γκρουπ τζαζ παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα