Μανίλα: Ο αέρας “πήρε και σήκωσε” τα άμφια του πάπα

default image

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε ο πάπας Φραγκίσκος στη Μανίλα, όπου θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα (Pics+Vid)

Ο πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε την Πέμπτη το δεύτερο σκέλος της επταήμερης περιοδείας του στην Ασία αναχωρώντας από τη Σρι Λάνκα όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας μετέδωσε το μήνυμα της συμφιλίωσης ανάμεσα σε διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες ενώπιον πολυάριθμων πιστών.

Ο επόμενος σταθμός του είναι οι Φιλιππίνες όπου θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα. Χθες το βράδυ, ο Φραγκίσκος έγινε ο δεύτερος πάπας που επισκέπτεται βουδιστικό ναό.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Φραγκίσκου στις Φιλιππίνες, τη χώρα της Ασίας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Καθολικών. Εκατομμύρια πιστοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις όπου θα παραστεί ο πάπας.

Σχεδόν 50.000 στρατιώτες και αστυνομικοί από ολόκληρη τη χώρα θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης ασφαλείας στην ιστορία των Φιλιππίνων. Το 1970 ένας βολιβιανός καλλιτέχνης μεταμφιεσμένος σε ιερέα είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον του πάπα Παύλου του VI κατά την άφιξή του στο  αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Ο πάπας θα επισκεφθεί την επαρχία Λέιτε στα κεντρικά της χώρας, που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος το 2013 στοίχισε τη ζωή σε 6.300 ανθρώπους.

Περίπου δύο εκατομμύρια άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία του Σαββάτου στην οποία θα χοροστατήσει ο Φραγκίσκος στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν Σίτι, που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τυφώνα.

Στην Μανίλα, σχεδόν έξι εκατομμύρια πιστοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της Κυριακής στο Ρίζαλ Παρκ, το μεγαλύτερο της πρωτεύουσας, αριθμός που ενδεχομένως να ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια που είχαν συγκεντρωθεί το 1995 για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας χοροστατούντος του πάπα Ιωάννη Παύλου του ΙΙ.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερη αργία ώστε να περιοριστεί η κίνηση στους δρόμους της Μανίλα, όπου κατοικούν 12 εκατομμύρια άνθρωποι κι έχει κλείσει ακόμη και τις χρηματιστηριακές αγορές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Ρόχας δήλωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο προσφέρθηκε να αναλάβει τον ρόλο του “προσωπικού σωματοφύλακα” του Φραγκίσκου για να διασφαλίσει την ασφάλειά του. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Δευτέρα, ο Ακίνο έκανε έκκληση προς τους Φιλιππινέζους να τηρήσουν τους κανονισμούς ασφαλείας έπειτα από τον θάνατο δύο ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν την Παρασκευή στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα