Μάντσεστερ: Δυνάμεις του στρατού επιχειρούν αυτή την ώρα σε δρόμο της πόλης

Μάντσεστερ: Δυνάμεις του στρατού επιχειρούν αυτή την ώρα σε δρόμο της πόλης
Police at the scene at an address in Nuneaton, England Thursday May 25, 2017 where they arrested a seventh suspect in the investigation into the Manchester Arena bombing. British police have arrested a seventh person in connection with the Manchester Arena bombing. The man was held Wednesday after police carried out searches in the English town of Nuneaton, which is about 161 kilometers (100 miles) south of Manchester.(Joe Giddens/PA via AP) AP

Ισχυρές δυνάμεις του στρατού βρίσκονται σε κολέγιο της πόλης προκειμένου να εξετάσουν επείγουσα κλήση που έλαβαν νωρίτερα από το σημείο (pics+vid)

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κλείσει τμήμα του οδικού άξονα στο νοτιοδυτικό Μάντσεστερ, έπειτα από κλήση που δέχτηκαν από το κολέγιο Τράφορντ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Εν συνεχεία, οι αρχές ξεκαθάρισαν πως η επιχείρηση γίνεται σε άλλο σημείο του Μάντσεστερ. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η συγκεκριμένη κινητοποίηση συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την επίθεση της Δευτέρας στο Manchester Arena.

Η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε μέσω twitter πως δυνάμεις του στρατού κινούνται προς το σημείο προκειμένου να ελέγξουν την περιοχή.  Η Guardian μεταδίδει πως ειδικοί πυροτεχνουργοί βρίσκονται μαζί με την ένοπλη ομάδα του στρατού που έχει καταφτάσει στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι πυροτεχνουργοί έχουν αποσταλεί στο σχολείο Castlefield της οδού Linby, το οποίο όπως αναφέρει η Guardian αποτελεί κέντρο υποδοχής ατόμων με νοητικές και σωματικές δυσκολίες. Ανταποκριτές από το σημείο μεταδίδουν τις πρώτες εικόνες της επιχείρησης της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε πως η απειλή παραμένει αυξημένη “και το κοινό θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση”. Παράλληλα, την έντονη αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι απανωτές διαρροές πληροφοριών για τις έρευνες σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ και την ταυτότητα του δράστηαπό αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους.

Joe Giddens/PA via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα