Μαριχουάνα, μπρος! Ο Καναδάς νομιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς

O πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό
O πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό AP

Νόμιμη η χρήση κάνναβης στη χώρα από τις 17 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Τζάστιν Τριντό.

Η κατανάλωση και η χρήση της κάνναβης θα νομιμοποιηθούν στον Καναδά την 17η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων στην Οτάβα.

Ο Καναδάς θα γίνει, επομένως, η πρώτη χώρα της G7 που θα επιτρέπει τη χρήση αυτής της ναρκωτικής ουσίας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και η δεύτερη παγκοσμίως μετά την Ουρουγουάη.

Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό του Καναδά έγινε αφού τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της χώρας ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πριν τον Καναδά, στη νομιμοποίηση του Χασίς για ψυχαγωγικούς σκοπούς έχουν προχωρήσει η Ισπανία (μόνο σε ιδιωτικούς χώρους και σε μικρές ποσότητες), η Ουρουγουάη (αν και απαγορεύεται η αγορά σε ξένους) και 9 πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η Ουάσιγκτον. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως στην Ολλανδία, με τα περίφημα Coffee Shops, η κάνναβη θεωρείται γενικά παράνομη και η χρήση της επιτρέπεται μόνο εντός των καταστημάτων αυτών.

Να σημειωθεί πως διαφέρει η νομιμοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους, νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία έχει προχωρήσει πολύ πρόσφατα και η Ελλάδα.

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναρκωτικά
SHARE: