Μαρόκο: Πολύνεκρο δυστύχημα από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Μαρόκο: Πολύνεκρο δυστύχημα από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τουλάχιστον 31 νεκροί, ανάμεσα τους πολλά παιδιά, σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στο Μαρόκο.

Περίπου 31 άνθρωποι, ανάμεσα τους πολλά παιδιά που επέστρεφαν από αθλητική διοργάνωση , έχασαν σήμερα, Μ.Παρασκευή, τη ζωή τους σε δυστύχημα που συνέβη στο Μαρόκο. Το ατύχημα συνέβη κοντά στην κοινότητα Σμπίκα περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ραμπάτ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό προτού εκείνο αρπάξει φωτιά.Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν ακόμα άγνωστα.

Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν επίσης εννέα άνθρωποι, εκ των  οποίων οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση .Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για περίπου 40 νεκρούς επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός. Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στην ιστορία του Μαρόκου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας μία επίσημη αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετέχει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Χασάντ.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες, μετέφερε κυρίως νεαρούς αθλητές και τους συνοδούς τους οι οποίοι επέστρεφαν από μια αθλητική διοργάνωση. Στην πλειονότητά τους λοιπόν τα θύματα είναι παιδιά 8 με 14 ετών, όπως δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Νεότητας και Αθλητισμού.

11 θάνατοι ημερησίως κατά μέσο όρο στο Μαρόκο

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους του Μαρόκου, δηλαδή 11 θάνατοι ημερησίως κατά μέσο όρο σε μια χώρα 34 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι τα τροχαία δυστυχήματα στο Μαρόκο έχουν «κοινωνιο-οικονομικό κόστος» περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ το χρόνο, δηλαδή σχεδόν το 2% του ΑΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: