Μαρτυρία για τα αδέρφια Κουασί: Αν τα ΜΜΕ σε ρωτήσουν, πες τους πως είμαστε η Αλ Κάιντα της Υεμένης

default image

O ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που έκλεψαν κατά τη διαφυγή τους τα δύο αδέρφια μιλά για την εμπειρία του

Αποχωρώντας από το Charlie Hebdo, οι αδερφοί Κουασί είχαν ρίξει το αυτοκίνητο διαφυγής σε μια κολώνα και διέφυγαν πεζοί. Στη συνέχεια ανάγκασαν έναν οδηγό να τους παραδώσει το αυτοκίνητό του, όχημα με το οποίο έκλεψαν το πρατήριο βενζίνης και στο οποίο φαίνεται να είχαν τα όπλα και το ρουκετοβόλο.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κάνει λόγο για ήρεμους και γαλήνιους ανθρώπους που δεν φοβούνταν και ήξεραν τι έκαναν. “Φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και με τα όπλα στο χέρι, πολύ ήρεμοι, γαλήνιοι, πολύ επαγγελματίες, ούτε εκνευρισμένοι. Δεν έτρεξαν ποτέ, ούτε ανέβασαν τον τόνο της φωνής τους. Έδιναν την εντύπωση πως βρίσκονται σε επιχείρηση. Όταν πήραν το αυτοκίνητο δεν φορούσαν κουκούλες. Έμοιαζαν εξοικειωμένοι με τη χρήση όπλων και δεν έδειχναν καθόλου φοβισμένοι, αλλά πολύ αποφασισμένοι” σημειώνει ο Γάλλος οδηγός.

Στη συνέχεια ο αυτόπτης μάρτυρας σημειώνει: “Το μόνο που μου είπαν φεύγοντας ήταν: “Αν τα ΜΜΕ σε ρωτήσουν δεν έχεις παρα να δηλώσεις πως είναι η Αλ Κάϊντα της Υεμένης. Ήταν το τελευταίο πράγμα που μου είπαν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα