Μαθήματα ζωής από ακρωτηριασμένη αθλήτρια

Μαθήματα ζωής από ακρωτηριασμένη αθλήτρια

Η αθλήτρια και μοντέλο Χέιβεν Σέφερντ έχασε και τα δύο της πόδια, όταν οι γονείς της αυτοκτόνησαν πυροδοτώντας βόμβα. Το παράδειγμά της δίνει ελπίδα σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα άκρα τους

Η 14χρονη Χέιβεν Σέφερν  έχασε και τα δύο της πόδια, όταν οι γονείς της αυτοκτόνησαν, πυροδοτώντας εκρηκτικά, επειδή η σχέση τους δεν ήταν αποδεκτή από την βιετναμέζικη κοινωνία. Το μικρό κοριτσάκι επρόκειτο να σταλεί σε ορφανοτροφείο, αφού οι παππούδες της δεν ήταν σε θέση να καλύψουν τα έξοδα για την ανατροφή και την ιατρική φροντίδα.

Όταν ήταν 20 μηνών, το κοριτσάκι τεκνοθετήθηκε από την οικογένεια Σέφερντ, η οποία ταξίδεψε από το Μιιζούρι μέχρι το Βιετνάμ προκειμένου να φέρουν την Χέιβεν στο σπίτι.

Έκτοτε, έμαθε να χρησιμοποιεί τα προσθετικά της πόδια στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό: Ξεκίνησε μαθήματα κολύμβησης μόλις στα 4 της χρόνια, και πλέον ελπίζει πως θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους επόμενους Παραολυμπιακούς.

ADVERTISING
Μαθήματα ζωής από ακρωτηριασμένη αθλήτρια

"Μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για το πώς έχασα το πόδι μου και αισθανόμουν ότι ήταν κάτι φυσιολογικό που είχε συμβεί και σε άλλους. Μεγαλώνοντας έμαθα πως, μάλλον, είμαι μοναδική", λέει η ίδια, ενώ μιλάει για την υποστήριξη που είχε από την οικογένειά της:

"Όταν ήμουν μικρή έβλεπα τις αδερφές μου να παίζουν μπάσκετ και θεωρούσα πως δεν θα μπορούσα επειδή δεν είχα πόδια. Μία από αυτές μου είπε να δοκιμάσω, γιατί δεν θα έπρεπε να κάθομαι στον πάγκο και να λυπάμαι τον εαυτό μου".

"Από τότε έχω συμμετάσχει σε αγώνες δρόμου και άλλα αθλήματα και οι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν τους αναφέρω ότι κολυμπάω σε τόσο υψηλό επίπεδο".

Οι γονείς της, Σέλυ και Ρομπ, που ταξίδεψαν μέχρι το Βιετνάμ για να φέρουν στην οικογένειά τους τη Χέιβεν, δηλώνουν περήφανοι για την κόρη τους: "Νομίζαμε ότι, λόγω της κατάστασής της θα μάθαινε πιάνο αντί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, όμως η αγάπη της για τον αθλητισμό ξεπερνά των άλλων παιδιών μας. Τώρα ελπίζουμε να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς του 2020 και του 2024".

Μαθήματα ζωής από ακρωτηριασμένη αθλήτρια

Η Χέιβεν επισκέπτεται ακρωτηριασμένα άτομα από 9 έως και συνταξιούχους σε νοσοκομεία, προκειμένου να αποδεχθούν την αναπηρία τους: "Όταν τους δείχνω ότι μπορώ ακόμα και να ζω μία πολύ ενδιαφέρουσα ζωή, είναι σαν να αλλάζει ο κόσμος τους", δηλώνει. "Είναι ένα αίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Βλέπεις την διάθεσή τους να αλλάζει και να αρχίζουν να ελπίζουν όταν τους δείχνω πώς μπορεί να γίνει η ζωή τους"!

Μαθήματα ζωής από ακρωτηριασμένη αθλήτρια

Η Χέιβεν είναι και μοντέλο, ελπίζοντας με το παράδειγμά της να αποτελέσει έμπνευση και για άλλους: "Πολλοί μου έχουν πει ότι θα πρέπει να αισθάνομαι άνετα με τον εαυτό μου και αυτό ακριβώς προσπαθώ να περάσω και στους άλλους".

Πληροφορίες: Dailymail, Φωτογραφίες: Facebook / Haven Sepherd

SHARE:

24Media Network