Μαθητής συνελήφθη για τρομοκρατία επειδή πήγε στο σχολείο αυτοσχέδιο ρολόι

default image

Ένας 14χρονος μαθητής έφτιαξε, για το μάθημα χειρωνακτικής εργασίας στο σχολείο ένα αυτοσχέδιο ρολόι και συνελήφθη από την αστυνομία, αφού κατηγορήθηκε για τρομοκρατία (Pics)

Ο Ahmed Mohamed είναι ένας 14χρονος μαθητής από το Τέξας που συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία ότι έφτιαξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και τον πήγε στο σχολείο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των συμμαθητών και των καθηγητών του.

 

Ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πιο διαφορετικά, αφού ο Ahmed  το μόνο που έκανε ήταν να εκπληρώσει την εργασία που του είχε ανατεθεί, φτιάχνοντας ο ίδιος ένα ρολόι. Όταν όμως πήγε στο σχολείο για να δείξει το δημιούργημά του, ενθουσιασμένος για τις αντιδράσεις των καθηγητών του, συνελήφθη από την αστυνομία. Αυτό γιατί αντίθετα με τις φιλοδοξίες του οι καθηγητές δεν ενθουσιάστηκαν, αλλά ισχυρίστηκαν ο μουσουλμάνος μαθητής είχε πάει στο σχολείο έναν “αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό”.

Μάλιστα, ένας από τους καθηγητές συμβούλεψε το παιδί να μην δείξει σε άλλους το ρολόι, αλλά να το κρύψει και να το πάρει στο σπίτι του.

Ο 14χρονος προσπάθησε να εξηγήσει πως επρόκειτο για ρολόι και όχι για βόμβα, ήταν όμως αργά, καθώς στο σημείο είχε φτάσει η αστυνομία που του πέρασε χειροπέδες μέχρι να εξεταστεί το “ύποπτο” αντικείμενο.

Ο πατέρας του μαθητή που εκλήθη εσπευσμένα στο σχολείο τόνισε πως ο γιος του δεν είναι τρομοκράτης απλά θέλει να κατασκευάζει αντικείμενα για να κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη.

(Πηγή: Metro)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα