Μάτις: Η Συρία καθυστερεί την είσοδο των επιθεωρητών για τα χημικά

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις AP

Η Δαμασκός χρησιμοποιεί την καθυστέρηση για να εξαφανίσει το αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε την Τετάρτη ότι η συριακή κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση της άφιξης των ειδικών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα στη Συρία, στον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε η καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.

Ο υπουργός τόνισε ότι αυτή η κωλυσιεργία είναι μια στρατηγική που η Δαμασκός έχει ακολουθήσει στο παρελθόν. «Γνωρίζουμε πολύ καλά για την καθυστέρηση που το καθεστώς επέβαλε σε αυτή την αντιπροσωπεία, αλλά επίσης ξέρουμε πολύ καλά πως έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν και έχουν κρύψει όσα έκαναν χρησιμοποιώντας χημικά όπλα», δήλωσε ο Μάτις, πριν την έναρξη της συνάντησής του με τον ομόλογό του από το Κατάρ.

«Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούν αυτό το χρονικό κενό έπειτα από μια επίθεση όπως αυτή για να προσπαθήσουν να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία πριν την είσοδο της ομάδας των ερευνητών», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε δίκη τρεις βελγικές εταιρίες για εξαγωγή χημικών στη Συρία

Αποθήκη με ουσίες για την παρασκευή χημικών στη Ντούμα εντόπισαν οι Ρώσοι

Συρία: Οι Ρώσοι παραδέχονται την ύπαρξη χημικών, όχι όμως από τον Ασαντ

ADVERTISING

SHARE: