Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις σαμπάνιας λόγω πανδημίας

Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις σαμπάνιας λόγω πανδημίας
Σαμπάνια AP

Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις βασίζονται στην πτώση 75% που σημειώθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Οι πωλήσεις σαμπάνιας παγκοσμίως προβλέπεται να μειωθούν κατά το ένα τρίτο ή 100 εκατομμύρια μπουκάλια φέτος, καθώς η κρίση του νέου κορονοϊού κλείνει μπαρ και εστιατόρια διεθνώς και πλήττει οικονομίες. Η κατάρρευση αυτή είναι όμοια με την ύφεση την εποχή του πολέμου, λέει η ένωση παραγωγών σαμπάνιας CIVC στο Ρόιτερς.

Οι χαμένες πωλήσεις ενδέχεται να ανέλθουν σε άνω του 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ το 2020 και η πτώση θα μπορούσε να διαρκέσει για πολλά χρόνια, σημειώνουν οι ειδικοί. «Όταν κάποιος χάσει τη δουλειά του ή κάποιος από την οικογένειά του πεθάνει, δεν θέλει να γιορτάσει, επομένως θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο για αρκετά χρόνια», είπε ο συμπροδρεύων της ένωσης Μαξίμ Τουμπάρ.

Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις βασίζονται στην πτώση 75% που σημειώθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο και ο έτερος συμπρόεδρος της ένωσης CIVC Ζαν Μαρί Μπαριλέρ προέβλεψε πως οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να κυμαίνονται κάτω του μέσου όρου έως το τέλος της χρονιάς, περιλαμβανομένης της εορταστικής περιόδου. «Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν όταν ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια επαναλειτουργήσουν και ο κόσμος επιστρέψει σε μια πιο φυσιολογική και αισιόδοξη ζωή, όμως είναι δύσκολο να πούμε πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό», τόνισε.

«Προετοιμαζόμαστε για δύσκολες στιγμές μπροστά μας». Πέρυσι, οι παραγωγοί σαμπάνιας πούλησαν σχεδόν 300 εκατομμύρια μπουκάλια έναντι του ποσού ρεκόρ των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version