Μεγάλη πυρκαγιά στη Βαλένθια

default image

Τουλάχιστον 1.000 κάτοικοι και δεκάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από κοινότητες της Βαλένθια μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση

Μια δασική πυρκαγιά κοντά στο τουριστικό θέρετρο Χαβέα, στη Βαλένθια, υποχρέωσε τις ισπανικές αρχές να απομακρύνουν από την περιοχή περίπου 1.000 κατοίκους και τουρίστες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

 

Η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, παρά τη μάχη που δίνουν 300 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι και από εναέρια μέσα, για να την περιορίσουν. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωορολογική Υπηρεσία ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει αυξημένος στην Ισπανία, λόγω του καύσωνα και της ξηρασίας.

 

Αργά το βράδυ της Κυριακής περίπου 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά, που πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό. Οι φλόγες απειλούν τα θέρετρα Μπενιτάτσελ και Χαβέα, στα παράλια της Μεσογείου. “Ανθρώπινο χέρι ενεπλάκη και πάλι, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, επιλέγοντας τη θερμότερη ημέρα του έτους”, είπε ο Χοσέ Μαρία Άνχελ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών της Βαλένθια, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Κάτοικοι και τουρίστες των κοινοτήτων της Κόστα Μπλάνκα, στα βόρεια του Αλικάντε, έχουν βρει καταφύγιο σε ένα Λύκειο και ένα Δημοτικό σχολείο.

 

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει πάρα πολύ σε σπίτια της περιοχής.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει τις παραλίες της Κόστα Μπλάνκα, μιας περιοχής που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα