Μεγάλη Βρετανία: Δασκάλα προσέβαλε 11χρονη διεμφυλική μαθήτρια και απολύθηκε

Μεγάλη Βρετανία: Δασκάλα προσέβαλε 11χρονη διεμφυλική μαθήτρια και απολύθηκε
shutterstock

Δασκάλα στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλούσε μαθήτρια με ουδέτερο γένος, αναφερόμενη σε εκείνη, ως "αυτό", με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το σχολείο.

Δασκάλα από το Ash Manor School, στη Μεγάλη Βρετανία, απολύθηκε αφού έγινε γνωστό πως είχε ορκιστεί πως θα σταματούσε ένα εντεκάχρονο διεμφυλικό κορίτσι, από το να γίνει πρόεδρος του σχολείου. Η ίδια την αποκαλούσε με ουδέτερο γένος, αναφερόμενη σε εκείνη, ως “αυτό”.

Η Susan Field, κατηγορήθηκε πως έκανε “τρανσφοβικές και ακατάλληλες παρατηρήσεις” στο παιδί, μπροστά σε μια τάξη αποτελούμενη από 21 παιδιά. Το σχολείο έκρινε απαραίτητη την απόλυση της δασκάλας, ύστερα από κουβέντα που είχε με τη μητέρα της διεμφυλικής μαθήτριας και μιας ομάδας δασκάλων, με αφορμή το σοβαρό παράπτωμά της.

Το παιδί είχε δηλώσει δημόσια στο σχολείο και τους συμμαθητές του, από την αρχή του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (2018), πως αισθανόταν κορίτσι. Το προσωπικό του σχολείου ενημερώθηκε για την επιθυμία της και έκτοτε την αποκαλούσαν με θηλυκό όνομα όπως και με θηλυκές αντωνυμίες.

Σε συνάντηση των δασκάλων, συζητήθηκε πως το παιδί δεχόταν υποτιμητικά σχόλια και από μαθητές του σχολείου και διαπίστωσαν πως η κ. Field είχε επιτρέψει τη χρήση τέτοιας εχθρικής και υποτιμητικής γλώσσας και δεν την είχε αμφισβητήσει.

Η ίδια είχε πει πως δεν θα δεχόταν την εκλογή του διεμφυλικού κοριτσιού ως πρόεδρος στις σχολικές εκλογές και ότι θα χρησιμοποιούσε τη ψήφο της, για να κατατάξει το παιδί στην τελευταία θέση.

Σε πειθαρχική ακρόαση που έγινε το 2019, στο Κόβεντρι, παραδέχθηκε πως είχε πει σε συναδέλφους της: “Δεν θεωρώ κατάλληλο να εκπροσωπήσει το “Ash Manor School”, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Γιατί τα 11χρονα παιδιά μπορεί να νιώσουν σύγχυση ή άβολα, αν το παιδί γίνει πρότυπο ως πρόεδρος”.

Η δασκάλα παραδέχθηκε επίσης, πως πράγματι ποτέ δεν παρενέβη στα περιστατικά με τους υπόλοιπους μαθητές και δήλωσε μετανιωμένη που σχολίασε το παιδί. “Δεν ήταν επαγγελματικό. Το συνειδητοποιώ τώρα και λυπάμαι για όλα. Εκείνη την εποχή, το σχόλιό μου δεν έδειξε σεβασμό”, δήλωσε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όταν την ρώτησαν εάν τα σχόλιά της θα μπορούσαν να κάνουν ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, να νιώθει ευάλωτο, η κ. Field απάντησε: “Απολύτως. Λυπάμαι που κάποια μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αισθάνονται αναστατωμένα και εξοργισμένα”.

Η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι η κ. Field δίδασκε στο Ash Manor από τον Νοέμβριο του 2012 και ήταν ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους δασκάλους του σχολείου, όταν απολύθηκε τον Ιούνιο του 2019.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα