Μεγαλώνοντας στο καταφύγιο: Η φρίκη του πολέμου κάτω από το Ντονέτσκ

default image

Εικόνες - γροθιά στο στομάχι. Πάνω χαλάσματα, κάτω από τη γη άνθρωποι που προσπαθούν να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία (Pics)

Ο Pavel Makeev και η οικογένεια του αναγκάστηκαν να ξεχάσουν το φως της μέρας και να ζήσουν σε υπόγειο καταφύγιο λίγο μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία.

Η οικογένεια από τη γειτονιά του Petrovskiy του Ντονέτσκ εγκατέλειψε το σπίτι της το οποίο έγινε χαλάσματα μετά τους βομβαρδισμούς.

Το Ντονέτσκ έχει γίνει πεδίο μάχης ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες και τους φιλορώσους αντάρτες που ελέγχουν την πόλη τους τελευταίους μήνες. Έτσι, πολλοί άμαχοι ζουν εδώ και εννέα μήνες κάτω από την επιφάνεια της γης κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο φωτογραφικός φακός βρέθηκε στο Petrovskiy και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν ανατριχίλα.

Ο πεντάχρονος Pavel κάνει τα μαθήματα του στο καταφύγιο έχοντας για κατοικίδιο ένα τρωκτικό. Οι γονείς δηλώνουν στην Daily Mail ότι προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά μια εικόνα φυσιολογικής ζωής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. 

Η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.700 ανθρώπους αφότου ξέσπασε τον Απρίλιο. Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ αποτελεί ένα από τα σημεία όπου σημειώνονται πιο συχνά εχθροπραξίες, παρά τις εκεχειρίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι ως και 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ακόμη στην ανατολική Ουκρανία. Τον περασμένο μήνα άλλωστε, όλμος χτύπησε το νοσοκομείο της πόλης που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πηγή: dailymail

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα