Μέι: “Εξεπλάγη ελαφρώς”, αλλά βρήκε τον αντικαταστάτη του Τζόνσον

Μέι: “Εξεπλάγη ελαφρώς”, αλλά βρήκε τον αντικαταστάτη του Τζόνσον
H πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι AP

Ο Τζέρεμι Χαντ αποτελεί την επιλογή της βρετανίδας πρωθυπουργού για την θέση του υπουργού Εξωτερικών μετά την παραίτηση Τζόνσον.

Ο Τζέρεμι Χαντ είναι η επιλογή της Τερέζα Μέι για την θέση του υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την παραίτηση, σήμερα, του Μπόρις Τζόνσον.

Η Μέι νωρίτερα δήλωσε πως “εξεπλάγη ελαφρώς” από την παραίτηση του Τζόνσον , αφού ο ίδιος είχε συμφωνήσει στο νέο σχέδιο της για το Brexit την περασμένη εβδομάδα, όπως τόνισε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σε μια επιστολή προς τον Τζόνσον σήμερα.

“Λυπάμαι κι έχω ελαφρώς εκπλαγεί που παρέλαβα (την επιστολή) μετά τις παραγωγικές συζητήσεις που είχαμε την Παρασκευή και την ολοκληρωμένη και λεπτομερή πρόταση στην οποία συμφωνήσαμε ως υπουργικό συμβούλιο” υπογραμμίζει η Μέι στην απαντητική επιστολή της προς τον παραιτηθέντα υπουργό.

“Εάν δεν μπορείς να παράσχεις τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε αυτή τη συμφωνία προς το συμφέρον της Βρετανίας, είναι σωστό να παραιτηθείς” τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα