Μέι για βομβαρδισμό στη Συρία: Δεν πρόκειται για ανάμειξη σε έναν εμφύλιο

Μέι για βομβαρδισμό στη Συρία: Δεν πρόκειται για ανάμειξη σε έναν εμφύλιο

Διάγγελμα έκανε η βρετανίδα πρωθυπουργός δίνοντας εξηγήσεις για την ανάμειξη της χώρας της στους κοινούς βομβαρδισμούς στόχων στη Συρία, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία

“Έδωσα εντολή στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να εκτελέσουν απόψε συντονισμένες και στοχεμένες επιχειρήσεις στην Συρία, ώστε να πλήξουν τις υποδομές του καθεστώτος για παραγωγή χημικών όπλων. Ενεργούμε από κοινού με τους Αμερικανούς και Γάλλους συμμάχους. Μία επίθεση στην πόλη της Δούμα την περασμένη εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 75 άνθρωποι. Ανάμεσά τους και παιδιά”, είπε στο διάγγελμά της για την επίθεση στην Συρία η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

“Δεν πρόκειται για ανάμειξη σε έναν εμφύλιο, ή με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος…πρόκειται για ένα καθαρό μήνυμα σε οποιονδήποτε σκέφτεται την χρήση χημικών όπλων”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την “κανονικοποίηση” της χρήσης χημικών όπλων. Θα προτιμούσαμε ένα διαφορετικό μονοπάτι, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει”, υπογραμμίζει η Μέι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα