Μέι: Γνωρίζουμε τον δράστη της ‘αρρωστημένης’ επίθεσης στο Μάντσεστερ

Μέι: Γνωρίζουμε τον δράστη της ‘αρρωστημένης’ επίθεσης στο Μάντσεστερ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε πως "η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει ποιος είναι" χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί εάν αυτός έδρασε μεμονωμένα ή ως μέλος οργάνωσης

Για μια «τρομερή και ανελέητη» τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των πολιτών του Μάντσεστερ έκανε λόγο η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας με την ονομασία «Κόμπρα».

Σε δηλώσεις της έξω από την επίσημη κατοικία της στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η κα. Μέι χαρακτήρισε το βομβιστικό χτύπημα ως το χειρότερο στη Βρετανία που ξεχωρίζει για την «αρρωστημένη δειλία» του δράστη και πρόσθεσε ότι η αστυνομία εργάζεται με ταχύτητα ώστε να σχηματίσει «την πλήρη εικόνα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον τρόπο, με τον οποίο διεξήχθη η επίθεση, η κα. Μέι είπε: «Γνωρίζουμε πως ένας μεμονωμένος τρομοκράτης ανατίναξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μία από τις εξόδους της αίθουσας, επιλέγοντας εσκεμμένα το μέρος και την ώρα για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι»,».

Προειδοποίησε παράλληλα ότι όσοι εμπλέκονται στην επίθεση θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όσο για την ταυτότητα του δράστη η Τερέζα Μέι, ανέφερε πως «η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει ποιος είναι» χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί προς το παρόν εάν αυτός έδρασε μεμονωμένα ή ως μέλος μιας οργάνωσης.

Πρόσθεσε πως το επίπεδο του συναγερμού θα παραμείνει στο ίδιο, υψηλότερο επίπεδο.

Εντός της ημέρας, όπως έκανε γνωστό η πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα προεδρεύσει και ενός δεύτερου συμβουλίου ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση στο «Manchester Arena», κατά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους. Μεταξύ των νεκρών και τραυματιών βρίσκονται και πολλοί ανήλικοι που είχαν πάει στο στάδιο μαζί με τους γονείς τους.

Πολλοί είναι αυτοί που στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο ίχνος των δικών τους ανθρώπων που αγνοούνται, στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(Φωτό: AP Photo/Matt Dunham)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα